Who is Who: Μιχάλης Καμμάς, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Τραπεζών

Ποιος είναι ο Μιχάλης Καμμάς, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου

Στην οικονομική επικαιρότητα της εβδομάδας που εκπνέει κυριάρχησαν οι τοποθετήσεις και οι παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας. Ο σημερινός Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, Μιχάλης Καμμάς, εργάζεται στον οργανισμό για περισσότερα από τα μισά χρόνια ζωής του οργανισμού, κατέχοντας τη διεύθυνση από τις αρχές του 2006.
 
Παράλληλα, με τη διεύθυνση του Συνδέσμου Τραπεζών, ο Μιχάλης Καμμάς κατέχει την προεδρία της Επιτροπή Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (ΕΤΟ), είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της ΕΤΟ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Οι ώρες του ως επαγγελματίας μοιράζονται στο γραφείο για όλα τα εσωτερικά θέματα και τον συντονισμό του Συνδέσμου Τραπεζών, σε τακτικές συναντήσεις που πραγματοποιεί -επίσης- για σκοπούς του οργανισμού του οποίου ηγείται αλλά και στις Βρυξέλλες και στη Φρανκφούρτη, πόλεις στις οποίες κατά κύριο λόγο πραγματοποιούνται οι συνεδρίες και οι επαφές της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας. 

Επαγγελματική σταδιοδρομία:
2006-μέχρι σήμερα: Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου. 
2008-μέχρι σήμερα: Γραμματέας της εταιρείας Άρτεμις Τραπεζικά Συστήματα Πληροφοριών, θυγατρικής του Συνδέσμου Τραπεζών. 
2011-2016: Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών, οργανισμού συνδεδεμένου με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου.  
2000-2005: Διευθυντής του Τμήματος Συντονισμού στον Σύνδεσμο Εμπορικών Τραπεζών Κύπρου (ο οποίος μετονομάστηκε σε Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου). 
1993-1999: Γραμματέας και Διευθυντής στον Σύνδεσμο Εμπορικών Τραπεζών Κύπρου. 
1991-1992: Διευθυντής στο Τμήμα Επαγγελματικών Υπηρεσιών της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). 

Παράλληλα διετέλεσε: 
1991-1992: Επίκουρος καθηγητής στο Intercollege. 
1992-1993: Επίκουρος καθηγητής στο Cyprus College. 
1993-1997: Λέκτορας στο Intercollege. 
1996-1998: Λέκτορας στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ).
2015-2018: Λέκτορας στο Institute of Certified Bankers Cyprus. 

Άλλες δραστηριότητες:
2007-2014: Πρόεδρος του ΔΣ του Τμήματος Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου. 
2003-2008: Πρόεδρος του ΔΣ των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου. 

Επί προσωπικού…
Είναι λάτρης του διαβάσματος και δεν διαχωρίζει την ανάγνωση βιβλίων από ευρωπαϊκές Οδηγίες ή προτάσεις Νόμου που έχει στα χέρια. Έχοντας έντονες αναζητήσεις επί φιλοσοφικών, πολιτικών αλλά και κοινωνικών θεμάτων, αρέσκεται στο διάβασμα βιβλίων με αντίστοιχο περιεχόμενο. Από το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμά του ξεκλέβει κάποιες ώρες τη βδομάδα για άσκηση, ενώ αγαπά ιδιαίτερα τη  θάλασσα, αν και δεν έχει τόσο χρόνο όσο θα ήθελε για κολύμπι.

Η νηφαλιότητα και ο ρεαλισμός που τον χαρακτηρίζουν ως άτομο αποτελούν στοιχεία και για τη δράση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, για τον οποίο έχει πάντα και κάτι νέο να προτείνει ή να σχεδιάσει, σε σχέση με τις εργασίες και το όραμα για το μέλλον. Η εμπειρία του στον τραπεζικό τομέα, σε συνδυασμό με τα ακαδημαϊκά του προσόντα αλλά και την πορεία του στην κοινωνία, τον κατατάσσουν ως ένα από τους συνετούς και αξιόπιστους συνομιλητές ακόμη και με άτομα ή οργανισμούς που είναι στην αντίπερα όχθη σε σχέση με τις τράπεζες. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Για το αύριο των τραπεζών
Πιστεύει πολύ έντονα στην αλληλεπίδραση τραπεζών-οικονομίας και οραματίζεται μια Κύπρο με σταθερή πορεία ανάπτυξης, τεχνολογικά προηγμένη και κοινωνικά ευημερούσα, θεωρώντας ότι όλα αυτά διακυβεύονται από τις δυνατότητες και την απόδοση τόσο του τραπεζικού τομέα όσο και της εγχώριας οικονομίας ευρύτερα.

Tags
Ευαγόρας Προκοπίου