Who is Who: Μιχάλης Μιχαήλ o πρόεδρος του Invest Cyprus

Ποιος είναι ο Μιχάλης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων

Ο Μιχάλης Π.  Μιχαήλ διορίστηκε το 2018 από το Υπουργικό Συμβούλιο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.
Είναι μέλος του Κ.Ε.Β.Ε. και της Ο.Ε.Β., καθώς και εκλεγμένος  Πρόεδρος του Κυπρο-Ουκρανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου του ΚΕΒΕ από το 2012 μέχρι σήμερα.

Διετέλεσε μέλος και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος του Δοικητικού  Συμβουλίου του ΡΙΚ, Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης, καθώς και μέλος της Επιτροπής Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της  Εκπαιδευτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Φ.Π.Α. του ΣΕΛΚ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Είναι επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων του G C School of Careers, μέλος και της Παγκοινοτικής Κίνησης Ζώδιας, καθώς και μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας. 

Επαγγελματική σταδιοδρομία 

2001 - μέχρι σήμερα: Συνέταιρος στην KPMG
1989 – 2000: Διευθύνω το δικό μου λογιστικό/ελεγκτικό γραφείο στην Κύπρο, εργοδοτώντας συνολικά 13  άτομα προσωπικό
1985 - 1989:  Price Waterhouse, Chartered Accountants, Ελεγκτής (Audit Senior), έπειτα προάχθηκε σε Επιτηρητή Ελέγχου (Audit Supervisor) και μετά σε Διευθυντή Ελέγχου (Audit Manager) 
1984 - 1985:  Freeda Milston Cedar Baker, Chartered Accountants, Ελεγκτής (Audit Senior)

Σπουδές και επαγγελματικές δεξιότητες

Τριτοβάθμια εκπαίδευση: Απόφοιτος του London School of Accountancy (1982 – 1984)
Επαγγελματικοί τίτλοι: 
Fellow Chartered Certified Accountant F.C.C.A.
Εγκεκριμένος Λογιστής (Κύπρου), μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και μέλος του αντίστοιχου Συνδέσμου Ηνωμένου Βασιλείου

Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1957
Είναι έγγαμος με τρία παιδιά

Οι πρώτες κινήσεις του όταν ανέλαβε την προεδρία του οργανισμού

"Έχοντας αναλάβει την Προεδρία του Οργανισμού σε ένα κομβικό σημείο, όπου εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις, όπως η επιστροφή της Κύπρου στην οικονομική ανάπτυξη και το Brexit, δημιούργησαν νέα δεδομένα ήταν καθοριστικής σημασίας ο επανακαθορισμός της κατεύθυνσης και έντασης των δραστηριοτήτων  του Οργανισμού, με τρόπο που να αξιοποιούνται ευκαιρίες και να αντιμετωπίζονται προκλήσεις. Οι δραστηριότητές μας έγιναν πιο στοχευμένες τόσο σε γεωγραφικό επίπεδο παγκοσμίως όσο και σε εναλλακτικούς τομείς της οικονομίας πέραν των παραδοσιακών τομέων όπως ο τουρισμός, ο τομέας ακινήτων και ανάπτυξης γης και η ναυτιλία. Θέσαμε ως προτεραιότητα αναδυόμενους τομείς με προοπτική, όπως τα επενδυτικά ταμεία, η τριτοβάθμια εκπαίδευση και η οπτικοακουστική βιομηχανία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση της Κύπρου ως προορισμού για μεταφορά της έδρας ή των δραστηριοτήτων πολυεθνικών εταιρειών, κυρίως εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας."

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

"Μπροστά στις διεθνείς εξελίξεις αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός στοχευμένου και συστηματικού πλάνου διείσδυσης νέων μεγάλων αγορών που δεν αξιοποιήθηκαν πλήρως μέχρι σήμερα όπως η Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία. Παράλληλα, εφαρμόζουμε μία συντονισμένη επικοινωνιακή στρατηγική, σε συνεργασία με ξένους εμπειρογνώμονες και διεθνή μέσα, για την προβολή μίας θετικής εικόνας για τη χώρα μας, μέσα από την ανάδειξη εκείνων των στοιχείων που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό και μας καθιστούν ελκυστικό προορισμό. Το έργο δύσκολο, τα μέσα πενιχρά και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Εργαζόμαστε εντούτοις με ζήλο και αποφασιστικότητα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για το καλό της χώρας μας."

Οι στόχοι που θέτει ο ίδιος για τον invest Cyprus για το μέλλον

"Ως Invest Cyprus θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως το στήριγμα της κυβέρνησης σε θέματα επενδύσεων και επιχειρηματικότητας. Είμαστε αποφασισμένοι όχι απλώς να συνεχίσουμε αλλά και να εντείνουμε τις προσπάθειες για παροχή στήριξης στους επενδυτές και στο κράτος, λειτουργώντας ως σύνδεσμος ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Στόχος μας η προσέλκυση επενδύσεων προστιθέμενης αξίας, που να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να τονώνουν την επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα. Την ίδια στιγμή θα παρεμβαίνουμε εποικοδομητικά, με θετικό πνεύμα και με προτάσεις, στον βαθμό που μπορούμε, για να καταστήσουμε την Κύπρο ακόμη πιο ελκυστική για επενδύσεις και το επιχειρηματικό περιβάλλον ακόμη πιο φιλικό.  Αναμένουμε τη στήριξη της Πολιτείας ούτως ώστε κι εμείς με τη σειρά μας να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που μας έχει ανατεθεί."

Ενδιαφέρουν και αυτά

"Τον ελεύθερο μου χρόνο τον διαθέτω στην οικογένεια μου, στο ποδόσφαιρο και στις άλλες  μου κοινωνικές υποχρεώσεις. " 

Πολύχρονη συμμετοχή στα κοινά
 

Tags
Ευαγόρας Προκοπίου