Who is Who: Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, πρόεδρος του ΚΟΑ

Ποιος είναι ο Ανδρέας Μιχαηλίδης που πήρε τα ηνία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού

Ο Ανδρέας Τάκη Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 29 Δεκεμβρίου 1952. Γονείς του ο Τάκης Μιχαηλίδης και η Στέλλα Χατζηπαύλου, ενώ είναι ο νεαρότερος από τέσσερα παιδιά: τους μακαριστούς Αντώνη και Μιχάλη, και τον Χριστόδουλο Μιχαηλίδη. Είναι παντρεμένος με τη Νάτα Λεμή Μιχαηλίδου και έχουν δύο παιδιά,  τη Μαρίνα (νυμφευμένη με τον Γιώργο Π"Γεωργίου) και τον Δημήτρη (νυμφευμένο με τη Στέφανη Κυριακίδου), καθώς και 5 εγγονάκια τον Ανδρέα, τη Νάτα, τον Χρίστο, την Έλις και τον Χρυσόστομο.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σπούδασε οικονομικά και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στον κλάδο της διοίκησης επιχειρήσεων στο City University στο Λονδίνο. Από το 1978 κατέχει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της οικογενειακής επιχείρησης Χριστ. Χατζηπαύλου & Υιοί Λτδ,  παραγωγής και πώλησης οινοπνευματωδών ποτών.

Παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στα κοινά του τόπου και ειδικά της Λεμεσού, μέσα από την παρουσία του σε διάφορα συμβούλια και φορείς του αθλητισμού, εμπορίου, κυβερνητικών οργανισμών, φιλανθρωπικών οργανώσεων και μέσα από την πολυετή του κομματική δραστηριότητα. Το 2011 εξελέγη στο αξίωμα του βουλευτή Λεμεσού με την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ το 2016 απώλεσε την επανεκλογή του για 15 ψήφους.
Υπηρέτησε το χώρο του ποδοσφαίρου, εδώ και δεκαετίες σαν ποδοσφαιριστής, προπονητής και από διάφορες εκτελεστικές θέσεις. Διετέλεσε προπονητής στην Εθνική Ομάδα αλλά και σε αρκετές ομάδες συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων σωματείων της Κύπρου.

Συγκεκριμένα στα ακόλουθα σωματεία: Κ.Ν.Μαρωνιτών, Απόλλων (Β' Προπονητής), ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, Εθνική U21, ΑΡΗΣ Λσού (2 φορές), Εθνική Ανδρών, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ (3 φορές), Ανόρθωση Αμμοχώστου, Πάφος, Νέα Σαλαμίνα, ΑΕΚ,  Απόλλων.

Ποδοσφαιρική και προπονητική καριέρα

Επαγγελματική καριέρα
1966-1973    Άρης Λεμεσού        
1977-1978    ΑΕΜ        
1978-1979    Κ.Ν. Μαρωνιτών        

Προπονητική καριέρα
1978–1982    Κ.Ν. Μαρωνιτών
1984–1986    ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς
1986    Κύπρος U21
1986–1991    Άρης Λεμεσού
1991–1996    Κύπρος
1997–1999    Ομόνοια Λευκωσίας
1999–2000    ΑΠΟΕΛ
2000–2002    ΑΕΛ Λεμεσού
2002–2003    Ανόρθωση
2003–2004    ΑΕΠ Πάφου
2004–2005    ΑΕΛ Λεμεσού
2005–2006    Νέα Σαλαμίνα
2006–2007    Άρης Λεμεσού
2007–2009    ΑΕΛ Λεμεσού
2009–2010    ΑΕΚ Λάρνακας
2010–2011    Απόλλων Λεμεσού
 

Σπουδές και επαγγελματική πορεία
► Πτυχίο στον κλάδο τον Οικονομικών (BSc)
► Μεταπτυχιακό στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων (MSc)
► Οικονομολόγος – Επιχειρηματίας
► Εκτελεστικός Διευθυντής Εταιρείας Χριστ. Χατζηπαύλου & Υιοί Λτδ

Πολιτική καριέρα και συμμετοχή στα κοινά
► Πρώην βουλευτής  ΔΗΣΥ 
► Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΔΗΣΥ
► Μέλος Ανωτάτου Συμβουλίου ΔΗΣΥ
► Επικεφαλής Γραμματείας  Αθλητισμού ΔΗΣΥ
► Πρώην Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας ΔΗΣΥ Λεμεσού
► Πρώην Μέλος Δ.Σ. Κυπριακών Αερογραμμών
► Πρώην  Μέλος Δ.Σ. Κυπριακού Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ)
► Πρώην  Μέλος Δ.Σ. Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού (ΕΒΕΛ)
► Επίτιμος Πρόεδρος Συνδέσμου Κυπρίων Προπονητών
► Πρώην Πρόεδρος Συνδέσμου Κυπρίων Προπονητών (20 χρόνια)
► Πρώην Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Προπονητών
► Πρώην Αντιπρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου
► Μέλος Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού
► Μέλος Ροταριανού Ομίλου Λεμεσού
► Μέλος Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια (ΓΣΟ)         

Τον Ιανουάριο του 2019, διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, Πρόεδρος  του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.
 

Προτεραιότητες για ΚΟΑ

Στο ερώτημα ποιες προτεραιότητες έχει θέσει και ποιο είναι το όραμα και οι σχεδιασμοί τους ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ  ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι έχουν πολλά στο μυαλό τους και θέλουν να αγγίξουν πολλούς τομείς του αθλητισμού, διευκρινίζοντας ότι «τον πρώτο καιρό ασχοληθήκαμε με πράγματα που δεν θέλαμε, πράγματα που δεν έπρεπε να ασχοληθούμε και μας πήραν πολλούς μήνες, όμως τώρα θέλουμε να εφαρμόσουμε μαζί με τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, μαζί με τη Διεύθυνση και το προσωπικό, ένα πρόγραμμα, το οποίο στόχο και σκοπό έχει να πάρουμε τον αθλητισμό ένα βήμα πιο μπροστά».

Εξάλλου, «αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό είναι το καθήκον μας, αυτός είναι ο ρόλος μας, γι΄ αυτό έχουμε διοριστεί εκεί, γι΄ αυτό έχουμε επιλεγεί. Είναι μια σκυταλοδρομία και στον ΚΟΑ, όπως και σε άλλους οργανισμούς».

Είναι, συνέχισε, «η μεγάλη μας ευχή και ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις σκέψεις μας, οι οποίες ξεκινούν από τους υφιστάμενους σχεδιασμούς που έχει ο οργανισμός όσον αφορά τον αθλητισμό, σε νέους σχεδιασμούς που ετοιμάζουμε τώρα, αλλά και μεταρρυθμίσεις μέσα στον ίδιο τον οργανισμό, ούτως ώστε να τον κάνουμε πιο αποτελεσματικό», πρόσθεσε.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Στόχος του για τον ΚΟΑ

Σε ερώτηση ποια είναι η δική του σφραγίδα που θέλει να αφήσει στον ΚΟΑ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι δεν θέλει να αφήσει πράγματα ατέλειωτα, ανοικτά κεφάλαια και να κληρονομούνται στους επόμενους.

«Σαν νέος Πρόεδρος έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου και το έχω πει στους συναδέλφους ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει θέμα κοντά μας και να το βάλουμε στο συρτάρι, να το κρύψουμε και να μην ασχοληθούμε μαζί του».
 

Tags
Ευαγόρας Προκοπίου