Who is Who: Παναγιώτης Παπαφιλίππου Γ. Διευθυντής P&P Ice Cream

Παναγιώτης Παπαφιλίππου μια ζωή … παγωτό

Ο κ. Παπαφιλίππου Παναγιώτης γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1946 στον Κάμπο και έχει τρία παιδιά. Ο κ. Παπαφιλίππου είναι απόφοιτος του Γυμνασίου-Λύκειου Κύκκου και κάτοχος πτυχίου στην διοίκηση επιχειρήσεων. Ο Παναγιώτης Παπαφιλίππου από νεαρή ηλικία είχε ξεχωρίσει για το επιχειρηματικό του ταλέντο. Μέσα από το διαχρονικό όραμά του για να δημιουργήσει και να επεκταθεί σε τομείς που θα κάνουν έναν κόσμο χαρούμενο, ανέπτυξε τον κλάδο της ζαχαροπλαστικής, δημιούργησε παιδότοπους με επιτυχημένες παγωταρίες και πρωτοτύπησε στη παγωτό-βιομηχανία δημιουργώντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, τα οποία πολύ γρήγορα ξεχώρισαν στην αγορά της Κύπρου αλλά και στο εξωτερικό.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<    

Αυτοδημιούργητος και ευέλικτος, με διορατικότητα, αγάπη και σεβασμό προς τους συνεργάτες και τους καταναλωτές, με πλούσιο κοινωνικό έργο, συμμετοχή σε συμβούλια και επιτυχημένη δράση για την αναβάθμιση και την εξέλιξη της βιομηχανίας, του εμπορίου, της οικονομίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της γαστρονομίας του τόπου μας, κατάφερε να χαράξει τη δική του πορεία στην επιχειρηματική ζωή της Κύπρου. 

Η οικογενειακή επιχείρηση P&P Ice Cream Group, η οποία ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Χριστοφόρου και τον Παναγιώτη Παπαφιλίππου, μετρά περισσότερα από 50 χρόνια ιστορίας και είναι σήμερα η μεγαλύτερη παγωτό-βιομηχανία στην Κύπρο, έχοντας στο ενεργητικό της πολλαπλές βραβεύσεις, διακρίσεις και πιστοποιήσεις σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων της.

Επαγγελματική πορεία συνυφασμένη με το παγωτό

1965 Ξεκίνημα με σταθερή ανοδική πορεία.

1969 – 1972 Πρώτες παγωταρίες σto αεροδρόμιο Λευκωσίας, επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη, στον κύριο δρόμο προς Μόρφου, έναντι ξενοδοχείου Golden Sands στην Αμμόχωστο και επί της οδού Κέννεντυ στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια και στην Μόρφου.

1973  Άνοιγμα παγωταρίας επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στην Μακεδονίτισσα, η οποία λειτουργεί μέχρι και σήμερα και ως PAPAFiLiPOU Luna Park.
 

1974 Πόλεμος.  Μεγάλη καταστροφή της εταιρείας και καθήλωση των εργασιών της. Η εταιρεία παραμένει ζωντανή χάρη του καταστήματος / εργαστηρίου επί της οδού Στασίνου 1, στην Έγκωμη, το γνωστό La Patisserie Panayiotis.

1975 Νέο ξεκίνημα. Παραλαβή μηχανημάτων από το εξωτερικό, με πολλές οικονομικές     δυσκολίες.

1977 – 1983 Βελτίωση του εργοστασίου παγωτού. Βελτίωση παραγωγής και μεταπώλησης των παγωτών Παπαφιλίππου.

1987 Οι πρώτες εξαγωγές πραγματοποιούνται στην Αγγλία.

1998 Λειτουργία νέου ιδιόκτητου εργοστασίου με σύγχρονα μηχανήματα στην είσοδο Κοκκινοτριμιθιά

2000 Απόκτηση και διατήρηση μέχρι και σήμερα των υψηλότερων διεθνή πρότυπων

  •  ISO 9001 - σύστημα διαχείρισης ποιότητας
  •  ISO 22000 - σύστημα διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
  •  OHSAS 18001 - σύστημα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας στην εργασία

2002 Τα αγνά Κρυστάλλινα Παγάκια N-ice ξεκινούν να δροσίζουν την Κύπρο.

2002  Άνοιγμα του PAPAFiLiPOU LOUNA PARK Λατσιά

2007 Δημιουργία ομίλου εταιρειών P&P Ice Cream Group

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

2008 Επέκταση εξαγωγικών δραστηριοτήτων σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή

2014 Προστίθεται στην οικογένεια και ο κατεψυγμένος, φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού PAPAFiLiPOU Pure Juice

2015  Συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής

2019  Δημιουργία PAPAFiLiPOU Ice Cream Museum. 
 

Ο Κος Παπαφιλίππου έχει κατορθώσει να χαράξει τη δική του πορεία στην επιχειρηματική ζωή της Κύπρου. Με διορατικότητα, αγάπη και σεβασμό στους συνεργάτες και καταναλωτές, με όραμα και σχέδιο δράσης μπόρεσε να ανταπεξέλθει και να χαράξει νέους ορίζοντες για το παγωτό και γενικά τη βιομηχανία. 

Οι στόχοι και το όραμα δεν τελειώνει εδώ. Σύντομα η εταιρεία θα παρουσιάσει νέα προϊόντα για την Κυπριακή αγορά και το εξωτερικό.

Tags
Ευαγόρας Προκοπίου