Who is Who: Παντελής Παντελίδης - Διευθυντής του Γραφείου του ΠτΔ

Ποιος είναι ο Διευθυντής του Γραφείου του ΠτΔ, Παντελής Παντελίδης

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1980 στη Λευκωσία και κατάγεται από τη Γιαλούσα της κατεχόμενης Καρπασίας. 

Σπούδασε στην Μεγάλη Βρετανία, Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις ενώ αργότερα έκανε μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Δαιβάζει βιβλία με θέμα την ιστορία του Κυπριακού είτε για σκοπούς έρευνας  για μελλοντική συγγαφή σχετικού βιβλίου είτε για να αποφορτίσει την ημέρα του.

Την ίδια ώρα δηλώνει ανάμεσα στα ενδιαφέροντα του την παρακολούθηση ταινιών ιστορικού χαρακτήρα.

Πρωτίστως όμως, στρέφεται στην κόρη του μετά από μια πιεστική ημέρα που όπως αναφέρει στην Brief χαριτολογώντας, τον «ταλαιπωρεί».

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Του αρέσει η καλή παρέα αλλά και η απομόνωση στην ηρεμία του, όπως σημειώνει.
Κληθείς να αναφερθεί στην επαγγελματική του πορεία και τα σημεία σταθμούς, αναφέρεται στη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και στην απόσπαση του στο Προεδρικό.

Ο κ.Παντελίδης τον Ιούνιο του 2022 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

  • Έκανε μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στο King’s College του Λονδίνου. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης του τότε Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκου Αναστασιάδη μεταξύ 2005-2009. 

  • Eίναι διπλωμάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών από το 2009

  • Το 2013 αποσπάστηκε στο Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου ανέλαβε και καθήκοντα Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Προεδρίας.

  • Τον Ιούνιο του 2022 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

2

-Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Να διαβάζω ένα βιβλίο που σχετίζεται με την ιστορία του Κυπριακού στο πλαίσιο της μελέτης για μελλοντική συγγραφή σχετικού βιβλίου, να παρακολουθώ κάποια ενδιαφέρουσα σειρά ή ταινία, κυρίως ιστορικού ενδιαφέροντος, να βρεθώ με τους παιδικούς φίλους για σούβλες, αλλά πρωτίστως να με «ταλαιπωρεί» η κόρη μου.

-Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Το διάβασμα, ο αθλητισμός, η καλή παρέα και, κυρίως, η απομόνωση στην ηρεμία μου. 

-Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα επαγγελματική πορεία σας;

Δεν θεωρώ πως θα ήτο ορθό να απαντήσω επί της ουσίας σ’ αυτήν την ερώτηση γιατί στο τέλος της ημέρας όλοι κρινόμαστε από το έργο που αφήνουμε ή μη. Όσον αφορά τη θητεία μου στο Υπουργείο Εξωτερικών θεωρώ ως ιδιαίτερα σημαντικό το ότι ως αρμόδιος λειτουργός για τις σχέσεις της ΚΔ με τις χώρες της Κεντρικής Ασίας επιτεύχθηκε η πραγματοποίηση για πρώτη φορά επίσημης επίσκεψης Υπουργού Εξωτερικών στο Καζαχστάν και Ουζμπεκιστάν.
Σε σχέση με την απόσπαση μου στο Προεδρικό είμαι ευγνώμον για τις εμπειρίες που αποκόμισα σε ένα ευρύ φάσμα πτυχών που άπτονται τόσο της εσωτερικής και εξωτερικής διακυβέρνησης  όσο και επί των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, τις κατά καιρούς διαβουλεύσεις με πολιτικά κόμματα και οργανωμένα σύνολα, τις προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων που συχνά αναφύοντο επί καθημερινής βάσης κ.τ.λ.

-Ποιος ο στόχος /τα πλάνα σας ως Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου;

Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη, ευελπιστώντας να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως η αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία εννιά χρόνια με όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τους συνεργάτες στο Προεδρικό και όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί με μοναδικό στόχο να ολοκληρώσουμε τις προγραμματικές θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και να προχωρήσουμε με τους σχεδιασμούς που αφορούν το Σχέδιο «Κύπρος-το Αύριο» που αποτελεί το κληροδότημα που ο ίδιος θα αφήσει προς την κοινωνία των πολιτών.