Who is Who: Ποιοι οδηγούν το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Απο ποιους αποτελείται το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, η εμπορική ένωση της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην Κύπρο, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1989 έχοντας 17 Ιδρυτικά μέλη. Μετά από 32 χρόνια, το Επιμελητήριο μετρά όχι μόνο 200 μεγάλες εταιρείες πλοιοκτησίας, διαχείρισης πλοίων, ναυλώσεων και ναυτιλιακών εταιρειών με έδρα είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό αλλά και περίπου 9.000 εργαζόμενους στην ξηρά και πάνω από 55.000 ναυτικούς διαφόρων εθνικοτήτων στα πλοία τους.

Η αποστολή του ΚΝΕ είναι η περαιτέρω βελτίωση της Κυπριακής Ναυτιλιακής Υποδομής, η καθιέρωση καλύτερης συνεργασίας με τα Κυβερνητικά Υπουργεία, τη Βουλή και άλλους επαγγελματικούς φορείς, την ενίσχυση των δραστηριοτήτων σε διεθνείς ναυτιλιακούς οργανισμούς και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εθνικές και διεθνείς ναυτιλιακές υποθέσεις.

Όπως άλλωστε αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, θα ανταποκριθεί σοτυς στόχους του, προάγοντας τα συμφέροντα της Κυπριακής Ναυτιλίας και προάγοντας τη φήμη της κυπριακής σημαίας, προάγοντας και προστατεύοντας τα συμφέροντα των Μελών της τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ποιοι οδηγούν το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Την προεδρία του ΚΝΕ έχει μέχρι το 2023 ο Θέμης Παπαδόπουλος, ενώ Αντιπρόεδροι είναι οι Ανδρέας Χατζηπέτρου, 
Dieter Rohdenburg, Ανδρέας Νεοφύτου, Prabhat Kumar Jha.

Τα έξι μέλη του Επιμελητηρίου είναι οι, Erwin Derlagen, Sunil Kapoor, Oleg Kalinin, John Hadjiparaskevas, Άννα Βούργου και Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου.

Πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι ο Φίλιππος Φίλης.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΝΕ

Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου – Θέμης Παπαδόπουλος ((Interorient Navigation Co. Ltd)

ω

Σύντομο Βιογραφικό:
Ο Θέμης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1974.
Είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου του Warwick.
Ο κ. Παπαδόπουλος,  εντάχθηκε στην Interorient Navigation to 1997, υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στην εταιρεία πριν διοριστεί Διευθύνων Σύμβουλος το 2004.  Ο κ. Θέμης Παπαδόπουλος εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου την 20η Μαίου 2021. 
Ταυτόχρονα τον Ιούνιο του 2021, εξελέγη ως Αντιπρόεδρος στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.
 Τέλος, τον Ιανουάριο του 2022 αναλαμβάνει  την Προεδρία της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ: 

Ανδρέας Χατζηπέτρου (Columbia Shipmanagement Ltd)
2

Σύντομο Βιογραφικό:


Ο Ανδρέας Χατζηπέτρου είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Columbia Shipmanagement Ltd, με 20ετή πείρα εντός του οργανισμού. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις στα γραφεία της Κύπρου, και 7 χρόνια στα γραφεία της Columbia στο Αμβούργο, ως Οικονομικός Διευθυντής.

Εκπροσωπεί τα συμφέροντα της εταιρείας σε ποικίλα διοικητικά συμβούλια όπως το Tsakos Columbia Shipmanagement (TCM) στην Αθήνα, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (CSC), τον Κυπριακό Σύνδεσμο Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (CYMEPA) και το Asia Marine στις Φιλιππίνες. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου.
Ο κος Χατζηπέτρου είναι κάτοχος BSc στα Οικονομικά από το University College του Λονδίνου, και Master of Business Administration in Total Quality Management από το πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Dieter Rohdenburg (Intership Navigation Co. Ltd)

δ

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Dieter Rohdenburg είναι κάτοχος MSc στη Ναυτιλία και στα Logistics και είναι Μέλος του Ινστιτούτου Chartered Shipbrokers. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ναύλωση και τις Εκμεταλλεύσεις με αξιόπιστες γερμανικές και ελβετικές ναυτιλιακές εταιρείες πριν ενταχθεί στην Intership το 1990 ως Διευθυντής Επιχειρήσεων.

Ο Dieter προήχθη σε Joint Managing Director το 2010 και αργότερα ανέλαβε το τιμόνι ως CEO το 2013.

Ο Dieter κατέχει πολλές επαγγελματικές θέσεις, όπως Επίτιμος Πρόξενος στην Κύπρο για το Ανεξάρτητο Κράτος της Σαμόα, Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βόρειας Αγγλίας P&I, Norwegian Hull Club, του Κυπριακού Ναυτικού Εργατικού Συνδέσμου (CYSEA) και της Κυπριακής Υπηρεσίας Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA). Είναι επίσης μέλος της Κυπριακής Επιτροπής του DNV-GL και της Μεσογειακής Επιτροπής του Κινεζικού Νηογνώμονα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ναυτιλιακής Ακαδημίας Κύπρου.

Prabhat Kumar Jha (MSC Shipmanagement Limited)

ω

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Prabhat είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου και Διευθύνων Σύμβουλος της MSC Shipmanagement Limited στην Κύπρο.
Ο Prabhat είναι Ναυτικός Μηχανικός και η καριέρα του στη θάλασσα ήταν σε διάφορα είδη πλοίων μέχρι τον βαθμό του Αρχιμηχανικού. Αφού αποχώρησε ως Τεχνικός Επόπτης, συνέχισε να επιδιώκει την αναζήτησή του για γνώση και ολοκλήρωσε το MBA στη Γενική Διοίκηση & Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και το Πρόγραμμα Προηγμένης Διαχείρισης από το IESE Barcelona. Έχει παίξει βασικό ρόλο στη δημιουργία της MSC Shipmanagement Limited Hong Kong το 2005 και στη συνέχεια της MSC Shipmanagement Limited, Κύπρος το 2008. Η MSC Crewing Services Limited India και η MSC Crewing Services Ukraine βρίσκονται υπό την άμεση ευθύνη του και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου όλων αυτών των εταιρειών. Υπό την ηγεσία του Prabhat, η εταιρεία έχει αυξήσει τον διαχειριζόμενο στόλο της σχεδόν δέκα φορές από την ίδρυσή της το 2008 και έχει το υψηλότερο ποσοστό διατήρησης πληρώματος (98%) στον κλάδο.
Ο Prabhat είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και Αντιπρόεδρος της Ναυτιλιακής Ακαδημίας Κύπρου και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών της Πορτογαλίας.

Ανδρέας Νεοφύτου (Marlow Navigation Co. Ltd)
ψ

Μέλη:    

  • Erwin Derlagen (Enesel Limited)

ω

  • Sunil Kapoor (FML Ship Management Ltd)

σ

  • Oleg Kalinin (SCF Management Services (Cyprus) Ltd)

β

  • John Hadjiparaskevas (Uniteam Marine Ltd)

ω

  • Άννα Βούργου (Aphentrica Marine Insurance Brokers Ltd.)

μ

β

Οι Υπηρεσίες που προσφέρονται από το ΚΝΕ
Το Επιμελητήριο μπορεί να προσφέρει στα μέλη του, μια σταθερή πηγή ενημερωμένων νομοθετικών, τεχνικών και εμπορικών πληροφοριών για τη ναυτιλία, και το πιο σημαντικό, λειτουργεί ως ομάδα λόμπι για την προώθηση των έννομων συμφερόντων των των εταιρειών-μελών του, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέσπιση Σχεδίου Απασχόλησης και Κατάρτισης Προσωπικού Γραφείου, εντάσσεται στις προσπάθειες του Επιμελητηρίου για τη βελτίωση της τοπικής θαλάσσιας υποδομής. 

Επίσης, από το 1993, απόφοιτοι που έχουν τα προσόντα καθώς και το υπάρχον προσωπικό των εταιρειών-μελών του Επιμελητηρίου εγγράφονται σε μαθήματα που διαχειρίζεται το Επιμελητήριο, τα οποία οδηγούν σε αναγνωρισμένα προσόντα του Institute of Chartered Shipbrokers στο Λονδίνο, ενώ παράρτημα του Ινστιτούτου δημιουργήθηκε το 1996 στην Κύπρο. 

Το Επιμελητήριο συνεργάζεται στενά με το Παράρτημα στη διαχείριση των μαθημάτων που ονομάζονται «Φροντιστήρια» και «Κατανοώντας τη Ναυτιλία». Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ενθαρρύνοντας περισσότερους νέους και καλά εκπαιδευμένους ανθρώπους να εισέλθουν στην τοπική ναυτιλιακή βιομηχανία, θα έχουμε θέσει γερά θεμέλια για την ανάπτυξη μιας ναυτιλιακής παράδοσης που θα προάγει την ποιότητα και την ασφάλεια.
 

Tags