Who is Who: Σταύρος Καραμοντάνης - CEO του Ομίλου Καραμοντάνη

Ποιος είναι ο CEO του Ομίλου εταιρειών και της M.M. Makronisos Marina Ltd

Το να αναλάβεις τα ηνία στις οικογενειακές επιχειρήσεις δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Ο Σταύρος Καραμοντάνης τα ανέλαβε και συνεχίζει την ανοδική πορεία του Ομίλου εταιρειών Καραμοντάνη. 

Ο Σταύρος Καραμοντάνης προσχώρησε στον όμιλο εταιρειών Καραμοντάνη το φθινόπωρο του 1992, μετά την αποφοίτησή του από το Whitmore School of Business & Economics.  Ξεκίνησε ως αποθηκάριος και εργάστηκε ανεβαίνοντας την πυραμίδα στην διοίκηση του ομίλου.

Καταγωγή / Ημερομηνία Γέννησης

Γεννήθηκε στις 06 Μαρτίου 1969 στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Τώρα είναι κάτοικος Λευκωσίας. 

Ο κ. Καραμοντάνης παντρεύτηκε τη Ντανιέλα και έχει δύο παιδιά τον Σεμπάστιαν και Μιλένα.

Ακαδημαϊκά προσόντα και δεξιότητες :

1988 - 1992 :Πανεπιστήμιο του Νιου Χάμπσαϊρ στην Σχολή Επιχειρήσεων & Οικονομικών του Whitmore με   B.Sc. στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με εκτεταμένες σπουδές στο Marketing και Finance. ΗΠΑ, Νιού Χάμπσαϊρ, Ντάρχαμ. 

1991: Ecole Superieur des Affaires, Γκρενόμπλ - Γαλλία: Συμμετείχε σε ανταλλαγή φοιτητών το εαρινό εξάμηνο του 1991 και παρακολούθησε μαθήματα σε διεθνή επιχειρηματικά θέματα. 

1986 - 1988: Υπηρέτησε είκοσι έξι μήνες στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου

1983 – 1986: Ακρόπολη "Α", Λύκειο, Λευκωσία – Κύπρος: Ελληνική ανώτατη εκπαίδευση. 

1980 - 1983: Ακρόπολις "Β", Γυμνάσιο, Λευκωσία - Κύπρος: Ελληνική κατώτερη εκπαίδευση.

Κατά την διάρκεια των σπουδών είχε ενεργή συμμετοχή και σε άλλες δραστηριότητες του Πανεπιστημίου του.

Σύμβουλος φοιτητών: Καθοδηγούσε άλλους φοιτητές για την επιλογή μαθημάτων και την φοίτηση τους  στο πανεπιστήμιο.

Επιβλέπων: Είχε την ευθύνη και τον προγραμματισμό για τις δραστηριότητες Smith Hall International.

Ήταν ταμίας στο international student body Hall.

Ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό κατά τα φοιτητικά του χρόνια .

Ήταν μέλος της ομάδας ιστιοπλοΐας του  Πανεπιστημίου του Νιου Χάμπσαϊρ. Επίσης ήταν αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου με την οποία κέρδισε δύο πρωταθλήματα, στην ομάδα του  βόλεϊ που κέρδισε ένα πρωτάθλημα και συμμετείχε και στην ομάδα καλαθόσφαιρας.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Ο κ. Κραμοντάνης προσχώρησε στον όμιλο εταιρειών Καραμοντάνη το φθινόπωρο του 1992, μετά την αποφοίτησή του από το Whitmore School of Business & Economics, Πανεπιστήμιο του New Hampshire, πήρε πτυχίο Bachelor of Science. Ξεκίνησε ως αποθηκάριος και εργάστηκε ανεβαίνοντας στην πυραμίδα της διοίκησης. 

Το 1996, έγινε Brand Manager για προώθηση μιας  νέας ετικέτας πισινών. Οι επιτυχημένες εμπορικές δεξιότητές του οδήγησαν επίσης να πάρει άλλη μια πρόκληση το 1999 και να δημιουργήσει για μια ακόμη φορά ένα νέο τμήμα εντός της εταιρείας για την προώθηση συστημάτων οικιακού αυτοματισμού. Το 2002 έγινε εμπορικός διευθυντής του Ομίλου και άρχισε να εργάζεται για την υλοποίηση του έργου της Μαρίνας της Αγίας Νάπας .

Όταν η Κύπρος εισήλθε στον Ενεργειακό Τομέα και δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες, δημιούργησε με επιτυχία μια εφοδιαστική εταιρεία με έδρα τη Μάλτα, την Medserve Cyprus, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών logistics και υποστήριξης σε πετρελαϊκές εταιρείες όπως ο ιταλικός γίγαντας ENI. Το 2012 διεξήγαγε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό του M.M. Μακρόνησος Μαρίνα Λτδ και υπέγραψε 50ετή σύμβαση παραχώρησης με την Κυπριακή Κυβέρνηση για την υλοποίηση της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Το 2013 έγινε διευθυντής στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου. Κατέχει επίσης πολλές άλλες θέσεις του Διευθυντή σε διάφορες εταιρείες του Ομίλου.

Την ίδια χρονιά κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τον Όμιλο Orascom, GEMINI REAL ESTATE, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του γνωστού διεθνούς επιχειρηματία Naguib Sawiris για την ανάπτυξη της μαρίνας της Αγίας Νάπας.
 

Tags
Ευαγόρας Προκοπίου