Who is Who: Στέλλα Μιχαηλίδου -Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων

Ποια είναι η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, Στέλλα Μιχαηλίδου

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Η κα. Στέλλα Μιχαηλίδου γεννήθηκεμεγάλωσε στη Λάρνακα και αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, θετική κατεύθυνση με άριστα.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στην Βρετανία στα Οικονομικά με Μαθηματικές επιστήμες και εκ τοτε έχει αποκτήσει ακόμα τρια πτυχία, με το πιο πρόσφατο το MBA που ολοκλήρωσε πρόσφατα. Άλλωστε όπως ανέφερε στην Brief, η ακαδημαϊκή μόρφωση είναι ένας τομέας που  προσδίδει εξέλιξη και ανάπτυξη είτε στη προσωπική της ζωή όπως το διάβασμα και την ανακάλυψη νέων πτυχών της ζωής, είτε στη επαγγελματική της ζωή ,όπως η συνεχής ακαδημαϊκή μόρφωση.

Το βιογραφικό της είναι πλούσιο από ισχυρές Διευθυντικές και Διοικητικές θέσεις που κλήθηκε να υπηρετήσει .το Χρηματοοικονομικό Τομέα στη Κύπρο και στο εξωτερικό.  Η κα. Μιχαηλίδου, κατέχει ιδιαίτερη εμπειρία στη Διεύθυνση, Οργάνωση και Έλεγχο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και χαρακτηρίζεται ως ένα αξιόλογο ηγετικό στέλεχος.

Επιπλέον, διαθέτει πολυετή πείρα στη Διαχείριση Κινδύνων Πιστωτικών Διευκολύνσεων και ξεχώρισε για τη μεθοδικότητα, την αναλυτική προσέγγιση και την ορθή κρίση της. Βραβεύθηκε με Πανελλήνια και Παγκύπρια πρωτεία κατά την κάλυψη των επαγγελματικών της στόχων και με Παγκύπρια πρωτεία κατά την απόκτηση του επαγγελματικού Τίτλου ACIB.

Σημαντικό κομμάτι στη ζωή της είναι ο αθλητισμός. Μάλιστα όπως ανέφερε στην Brief sε ηλικία 15 ετών αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης αθλήτρια στίβου. Σήμερα, μέσα από τον αθλητισμό  βρίσκει την ισορροπία απέναντι στις δύσκολες και επαγγελματικά πιεστικές ημέρες της.

Από τις 24 Μαρτίου 2021 έχει διοριστεί ώς Εφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.

ΣΠΟΥΔΕΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 • MBA - Cyprus International Institute of Management (CIIM), Κύπρος, 2021(αναμένεται η έκδοση του Τίτλου Σπουδών)

 • BSc, Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες (ισότιμο ACIB) - University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST), UK, 1996.

 • HNC, Επιστήμη Πληροφορικής -P.A College/North Staffordshire Polytechnic, UK, 1985

 • BSc, Οικονομικά με Μαθηματικές Επιστήμες - Queen Mary College, University of London, UK 1983

Επαγγελματικός Τίτλος:

 • Associate of Chartered Institute of Bankers (ACIB), Institute of Financial Services, 1996

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 • Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ, Κύπρος, (2013 – 2020)

 • Τράπεζα Μαρφίν Εγνατία, Ελλάδα (2011 - 2013)

 • Γενική Διευθύντρια Ελλάδας, Υπηρεσία ΜΕΔ Μεγάλων Πελατών Δικτύου (2012 - 2013)

 • Διευθύντρια Καταστήματος Καλλιθέας, Ελλάδα (2011 - 2012)

 • Μαρφίν / Λαϊκή Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ, Κύπρος (2008 – 2011)

 • Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ, Κύπρος (1985 – 2008)

 • Περιφερειακή Διευθύντρια Λάρνακας - Αμμοχώστου, Υπηρεσία Είσπραξης Χρεών (2004 - 2008)

 • Διευθύντρια Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας για Μικρό-Μεσαίες Επιχειρήσεις (SME) (2001 - 2004)

 • Διευθύντρια Καταστήματος Αρτέμιδος, Λάρνακα (1997 - 2001)

 • Διευθυντικές θέσεις (1985 - 1997)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ:

 • Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) (2015-2018), Επιτροπή Ελέγχου, Οικονομικών και Εργασιακών Σχέσεων

 • Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) (2013 - 2015), Επιτροπή Οικονομικών και Εργασιακών Σχέσεων

 • Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επαγγελματιών Επιχειρηματιών (ΚΟΓΕΕ) (2005 - 2008)

 • Πρόεδρος Οργανισμός Γυναικών Επαγγελματιών Επιχειρηματιών (ΟΓΕΕ), Λάρνακας - Αμμοχώστου (2002 - 2005)

 • Συμμετοχή σε σεμινάρια για Κατάρτιση, Ανάπτυξη, Δικτύωση, σε Κύπρο και εξωτερικό

 • Διάβασμα Βιογραφιών προοδευτικών και πρωτοπόρων προσωπικοτήτων

 • Ενεργή συμμετοχή στο Ραδιομαραθώνιο

ξ

>>> Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ <<<

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ / ΒΡΑΒΕΙΑ

 • Information Technology, International Trade & Finance (Distinction)

 • Πρώτα Παγκύπρια Βραβεία:

 • Branch Banking Law and Practice, Lending, Management, Accounting (Distinction)

-Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;  

Οι δύσκολες και επαγγελματικά πιεστικές ημέρες μου βρίσκουν το αντίδοτο τους  αρχικά σε μια ευχάριστη τάξη pilates σχεδόν σε καθημερινή βάση η σε ένα μακρινό περίπατο στη φύση. Το βραδάκι με ξεκουράζει και μου προσφέρει ενέργεια η ζεστασιά του σπιτιού και της οικογένειας την οποία απολαμβάνω με απλό ποιοτικό φαγητό και κόκκινο κρασί .Αδημονώ, επίσης , να  προσθέσω στη καθημερινότητα μου τις ευχάριστες στιγμές με εκλεκτούς φίλους οι οποίες πάντα ξεκουράζουν και αποσυμφορίζουν το μυαλό .

-Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Από πολύ μικρή με είχε κερδίσει ο αθλητισμός κάτι που αγαπώ και ασχολούμαι μέχρι σήμερα  όχι μόνο γιατί με ευχαριστεί αλλά γιατί συμβάλλει θετικά στη υγεία μου . Γενικότερα τα ενδιαφέροντα μου κυμαίνονται γύρω από ότι προσδίδει εξέλιξη και ανάπτυξη είτε στη προσωπική μου ζωή όπως το διάβασμα και την ανακάλυψη νέων πτυχών της ζωής, είτε στη επαγγελματική μου ζωή ,όπως η συνεχής ακαδημαϊκή μόρφωση .Επίσης , πάντα με γνήσιο ενδιαφέρον στο συνάνθρωπο και στη κοινωνία προσπαθώ να είμαι χρήσιμη και βοηθητική .     

-Σημαντικές ενέργειες στη μέχρι σήμερα επαγγελματική πορεία;

Είναι αυτές που από την μία μου έχουν δώσει ευκαιρίες και προοπτική όπως η επαγγελματική μου πορεία στο Τραπεζικό τομέα στη Ελλάδα σαν Γενική Διευθύντρια Μη εξυπηρετούμενων δανείων Μεγάλων Πελατών Δικτύου όπου < sky was the limit > και εκεί προσπαθούσα να φτάσω τον ουρανό και είναι και οι άλλες που με έχουν κάνει χαλκέντερη όπου κατάφερα να  ξεπεράσω εμπόδια , να θωρακιστώ , να διαχειριστώ κρίσεις και να πετύχω η να μην πετύχω  τους στόχους μου μέσα από αντίξοες συνθήκες .

-Ποιος ο στόχος /τα πλάνα σας ως 'Εφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων;

Αναντίλεκτα πρόκειται για μια νέα πρόκληση, την οποία ανάλαβα από 24/3/21 ,την οποία υποδέχομαι με χαρά και τιμή αλλά και με την ανάλογη υπευθυνότητα . Στόχος και προσδοκία του Γραφείου μας είναι μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο και την αποτελεσματική επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς αλλά και την συνεχή ενημέρωση των Κρατικών Υπηρεσιών για άντληση περαιτέρω κεφαλαίων , να καταλήγουμε σε λύσεις /εισηγήσεις ,  που να συνάδουν με το ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο,πάντοτε σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , συμβάλλοντας έτσι στη επιχειρηματική δραστηριότητα του τόπου μας και στη ευρύτερη Κυπριακή Οικονομία .     

 

Tags
Ξένια Προδρόμου