Who is Who: Θεόδωρος Κρίγγου - Πρόεδρος  ΕΤΑΠ

Ποιος είναι ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας, Θεόδωρος Κρίγγου

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


Ο Θεόδωρος Κρίγγου, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας μετρά 20 χρόνια στον τομέα των Υπηρεσιών.

Ανάμεσα σε άλλα είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Infocredit Group, ο οποίος δραστηριοποιείται διεθνώς στον τομέα των επιχειρηματικών πληροφοριών και Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου, της ICG Middle East Commercial Services, First Cyprus Credit Bureau Ltd, και είναι κάτοχος του Master Franchise του Presse Café στην Κύπρο. 

Παράλληλα, είναι διευθυντής και μέτοχος σε άλλες εταιρείες, ενώ δραστηριοποιείται σε διάφορους Επιχειρηματικούς Συλλόγους και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς θέλοντας να βοηθήσει ενεργά την επιχειρηματική κοινότητα αλλά και την κοινωνία ως σύνολο.

Είναι ενεργό μέλος και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕΛ 2018-20). Από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι Πρόεδρος της «Ένωσης Διαμεσολαβητών Κύπρου», όπου στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Είναι Πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής με  εξειδίκευση  στις Αποφάσεις Εμπορικών Διαφορών, μέλος του Chartered Governance Institute (FCG) και του Chartered Institute of Credit Management (FCICM). Μεταξύ άλλων, συμμετέχει σε διάφορα συνέδρια ως ομιλητής στην Κύπρο και στο εξωτερικό. 

Τον εμπνέει η Κύπρος και η φύση της, όπως ανέφερε στην Brief, δίνοντας του την ευκαιρία να την αποθανατίζει στον φωτογραφικό του φακό κατά τις εξορμήσεις που επιδιώκει στον ελεύθερο του χρόνο.

Ο Θεόδωρος Κρίγγου, είναι ο Πρόεδρος της  Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας από τον Νοέμβριο του 2020 και επιθυμία του είναι «η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό».

ΣΠΟΥΔΕΣ 

 • Είναι κάτοχος Πανεπιστημιακού τίτλου B.Sc. in Management από το St Francis College της Νέας Υόρκης 

 • Κατέχει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) του Maastricht School of Management 

 • Είναι μέλος(Fellow) του Chartered Governance Institute (FCG) και του Chartered Institute of Credit Management(FCICM) 

 • Είναι Πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής με  εξειδίκευση στις Αποφάσεις Εμπορικών Διαφορών 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 • Είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Infocredit Group 

 • Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ICG MECOS DMCC στο Ντουπάι 

 • Είναι Διευθυντής σε άλλες εταιρείες, Hosting B2B και First Cyprus Credit Bureau Ltd 

 • Είναι κάτοχος του Master Franchise του Presse Café στην Κύπρο 

 • Εργάστηκε ως Business Information Executive στην εταιρεία Amer World Research Ltd (1995-1996)

 • Από το 1996-2001, εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στην Bank of Cyprus Factors Ltd

 • Το 2001 διετέλεσε σύμβουλος στην BOC Ventures Ltd. 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

 • Διορίστηκε Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας τον Νοέμβριο του 2020

 • Αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας από το 2011, όπου και διετέλεσε Αντιπρόεδρος (2018-2020) 

 • Από τον Σεπτέμβριο του 2020, είναι Πρόεδρος του «Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Κύπρου», όπου στο παρελθόν υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. 

 • Είναι μέντορας του  startup project ‘’Blakvel’’ από την ομάδα του Junior achievement Group μαθητών του Γυμνασίου Λατσιών

 • Υπηρέτησε ως ταμίας στον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών Κύπρου  για την περίοδο 2009-2013

 • Για έξι συνεχόμενα χρόνια (2007-2012) κατείχε τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δασούπολης

 • Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου για την προσφορά του στο Telethon και από τον Σύνδεσμο για άτομα με Αυτισμό για τη συνολική του προσφορά.

ξ

>>> Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ <<<

Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;
Μετά από μια δύσκολη και πιεστική ημέρα, απολαμβάνω τον τελευταίο καφέ στο Presse Café πριν επιστρέψω στο σπίτι.  Οι οικογενειακές στιγμές, το παιχνίδι και η βόλτα με τον σκύλο μου καθώς και οι συναντήσεις με καλούς φίλους, αποτελούν για εμένα στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.  

Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;
Μου αρέσει να παρακολουθώ διάφορες αθλητικές διοργανώσεις και να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία. Συνδυάζοντας εκδρομές και βόλτες τα Σαββατοκύριακα αποθανατίζω με τον φακό μου την μαγευτική ομορφιά του Κυπριακού τοπίου. Η Κύπρος έχει τόσα πολλά να προσφέρει, αφού διαθέτει γοητευτικά γραφικά χωριά με πλούσια ιστορία και έθιμα, αξιοθέατα, μνημεία, βουνά, υπέροχες παραλίες και τόσα άλλα.  

-Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;
Από τις πιο σημαντικές ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία μου, θεωρώ πως είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου Οργανισμού, ο οποίος διαχρονικά εξελίσσεται και χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και ήθος προσφέροντας ταυτόχρονα, στο μέτρο του δυνατού, στο κοινωνικό σύνολο. 

Η Infocredit Group κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα, να καθιερωθεί στην Κύπρο ως ο κορυφαίος πάροχος καινοτόμων λύσεων διαχείρισης κινδύνων και κανονιστικής συμμόρφωσης, και άλλων υπηρεσιών, να δραστηριοποιηθεί παγκοσμίως, και να εμπλουτίσει το δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών της. 

Οι τοπικές και διεθνείς διακρίσεις, που απορρέουν μέσα από διάφορες επιχειρηματικές βραβεύσεις, όπως επίσης και οι συνεχόμενες πιστοποιήσεις Διεθνή Πρότυπων ISO της εταιρείας μας, επαληθεύουν την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλλεται σε όλα τα επίπεδα.

-Ποιος ο στόχος τα πλάνα σας κατά τη θητεία σας ως Πρόεδρος της ΕΤΑΠ;
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007, στα πλαίσια στρατηγικού πλάνου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (νυν Υφυπουργείου Τουρισμού).  Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή της Περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό. Βασικοί πυλώνες δράσης της, αποτελούν ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας.

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, συνεχίζουμε δυναμικά, ως ΕΤΑΠ Λευκωσίας, να δουλεύουμε απρόσκοπτα, συστηματικά και μεθοδικά, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ψηφιακή αναβάθμιση και επικοινωνία, την δημιουργία εφαρμογής για την Λευκωσία αλλά και έξυπνης κάρτας προνομίων για τους επισκέπτες της. Παράλληλα, ανάμεσα στις προτεραιότητες μας βρίσκεται και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος των περιοχών και κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας, οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα μας, η ανάπτυξη οικολογικού τουρισμού  και η δημιουργία αυθεντικών και μοναδικών εμπειριών προς τους επισκέπτες. 

η
 

Ξένια Προδρόμου