Who is Who: Ξένια Φυλακτού - Συνιδιοκτήτρια Xenion Education

Ποια είναι η συνιδιοκτήτρια στον εκπαιδευτικό οργανισμό Xenion Education, Ξένια Φυλακτού – Μονογιού

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Η Ξένια Φυλακτού – Μονογιού γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1986 στο Παραλίμνι.

Είναι συνιδιοκτήτρια στον εκπαιδευτικό οργανισμό Xenion Education και Διευθύντρια του Xenion Junior School, Xenion Preschool, Xenion Institutes και Xenion Summer Fun Club.

Όντας τελειομανής, η κα. Φυλακτού με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και τη μάθηση, ανέπτυξε ποικίλη και καινοτόμο δράση στον χώρο της παιδείας. Οι συνεχείς εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, οι αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και η αναγκαιότητα για ποιοτική και ουσιαστική παιδεία, αποτέλεσαν το έναυσμα για τη δημιουργία και ίδρυση του πρώτου Ιδιωτικού Δημοτικού σχολείου στην επαρχία Αμμοχώστου, το οποίο διευθύνει. 

Είναι παντρεμένη με τον Χρίστο Μονογιό και είναι μητέρα τριών παιδιών• του Στέλιου, 9 χρονών και των 4χρονων διδύμων, Κατελίτσας και Σταύρου.  

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Παραλιμνίου. 

  • Είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του University of Newcastle upon Tyne, κάτοχος T.E.F.L. (Teaching of English as a Foreign Language) 

  • Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ‘Master of Public Administration in Educational Management and Leadership’

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Έχει αφοσιωθεί στην εκπαίδευση ως μάχιμη εκπαιδευτικός και δη από διευθυντική και διοικητική θέση του Xenion Junior School, Xenion Preschool, Xenion Institutes και Xenion Summer Fun Club.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

  • Είναι μέλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου,

  • Ακόμη είναι μέλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου. 

  • Είναι, επίσης, μέλος του Συμβουλίου της ΚΟΓΕΕ (Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών).

ψ

 >>> Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ <<<

-Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Εύκολη και ξεκάθαρη η απάντηση. Τα παιδιά μου! Το να περνώ ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου και τους ανθρώπους που αγαπώ είναι ο πιο ευεργετικός και δραστικός τρόπος ξεκούρασης για εμένα. Και όταν αυτές οι στιγμές συνδυάζονται με την μεγάλη μου αγάπη που είναι η μαγειρική, πραγματικά ηρεμώ και χαλαρώνω, σωματικά και ψυχικά.

-Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Ταξίδια στο εξωτερικό σημαίνει αξιοθέατα, τέχνη, γαστρονομία, γεύσεις, φωτογραφίες και ανεξίτηλες αναμνήσεις. Λατρεύω να ταξιδεύω με την οικογένειά μου και με φίλους και να εξερευνούμε νέες χώρες και πολιτισμούς. Είναι τόσο ενδιαφέρον να γνωρίζεις τις ομορφιές μιας άλλης χώρας και να γεμίζει το μυαλό και η ψυχή σου με ζωντανές αναμνήσεις που θα σε συντροφεύουν για πάντα. Κάθε φορά που επιστρέφω από ένα ταξίδι είμαι ενθουσιασμένη, γεμάτη εμπειρίες και εντυπώσεις.

Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που αγαπώ το διάβασμα. Διαβάζοντας μπορώ να “ταξιδεύω” σε όλα τα πλάτη και μήκη της φαντασίας. Βέβαια, εκτός από το διάβασμα ως πνευματική απόδραση, επιδιώκω να ενημερώνομαι και να μελετώ τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, στοχεύοντας την προσωπική μου εξέλιξη ως επαγγελματία και στη συνεχή βελτίωση του οργανισμού μας.

-Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία;

Ήταν για το Xenion Education και για μένα προσωπικά, όνειρο ζωής και με ευχαριστεί πολύ που, μετά από 7 χρόνια λειτουργίας, το Xenion Junior School έχει καθιερωθεί ως ένα επιτυχημένο σε όλους τους τομείς δημοτικό σχολείο, ακολουθώντας τα επιτυχημένα βήματα του Χenion High School. Τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί στην οικογένεια του Junior και η προδημοτική, το Xenion Preschool, που ήταν ο αμέσως επόμενος στόχος. Έχω αφιερώσει απεριόριστο χρόνο και σκληρή δουλειά στη δημιουργία αυτών των δύο σχολείων και έχω συνεργαστεί με εξαίρετους εκπαιδευτικούς. Είμαι πολύ υπερήφανη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται από την αγάπη και τη στήριξη των οικογενειών της επαρχίας μας. Κάθε χρόνο όλες οι τάξεις μας είναι υπερπλήρεις και δημιουργείται λίστα αναμονής για εγγραφή νέων μαθητών. Έτσι, με κάθε νέα χρονιά έχουμε και νέες προκλήσεις στις οποίες ανταποκρινόμαστε επάξια.

Σημαντική επαγγελματική μου ενέργεια, για την οποία αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, είναι η δημιουργία και εξέλιξη του καλοκαιρινού μας προγράμματος, Xenion Summer Fun Club. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Fun Club μέχρι και σήμερα είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί έχουμε επιτύχει να προσφέρουμε στα παιδιά ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα μαθημάτων και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων. 

Το γεγονός ότι ανέλαβα καθήκοντα Διευθύντριας, λαμβάνοντας “διά χειρός” της μητέρας μου το πρώτο της δημιούργημα, το Φροντιστήριό μας, αποτελεί για εμένα όχι μόνο σημαντική ανάθεση, αλλά τιμητική υπευθυνότητα. Το Xenion Institute, που πρωτοάρχισε τη λειτουργία του το 1980, έχει αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο Ιδιωτικό Φροντιστήριο της επαρχίας μας και από τη χρονιά κατά την οποία ανέλαβα τη θέση της Διευθύντριας, έχουν δημιουργηθεί 3 νέα παραρτήματα στην περιοχή, φτάνοντας συνολικά τα 9 φροντιστήρια σε δήμους και κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και ανατολικά της επαρχίας Λάρνακας.

ψ

-Ποιος ο στόχος και τα πλάνα σας από τη θέση που βρίσκεστε σήμερα;

Η βασική μου έγνοια είναι η συνέχεια της επιτυχημένης πορείας των Xenion High School, Xenion Junior School, Xenion Preschool, Xenion Institute και Xenion Summer Fun Club. Αδιαμφισβήτητα όμως, όντας μέλος του Δ.Σ. του Xenion Education επιδιώκω να συμβάλλω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κάθε βήμα εξέλιξης και προόδου του οργανισμού μας. Θεωρώ ιδιαίτερη πρόκληση για εμένα το νέο μου καθήκον ως Υπεύθυνη του τμήματος Teaching and Learning του Cyprus School of English, του προγράμματος εκμάθησης της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας από μαθητές του εξωτερικού. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Xenion έχει πρωτοπορήσει και στον τομέα του εκπαιδευτικού τουρισμού, με τη δημιουργία αυτού του προγράμματος και με την ανέγερση του πρώτου οικοτροφείου στην επαρχία μας, του Xenion Boarding House. Με μεγάλη χαρά λοιπόν, έχω αναλάβει το συντονισμό του εκπαιδευτικού τομέα του Cyprus School of English, καθώς η σωστή εκμάθηση και ενασχόληση με την Αγγλική Γλώσσα είναι για εμένα το πρώτο έναυσμα της εκπαιδευτικής μου καριέρας.

Tags