Who is Who: Ζαχαρίας Ιωαννίδης, Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ

Ποιος είναι ο Ζαχαρίας Ιωαννίδης ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ

Ο Ζαχαρίας Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Μόρφου το 1955. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Σάρρευ του Ηνωμένου Βασιλείου. Απόκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου στον Προγραμματισμό και Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Airline Management. Στα πλαίσια της διαχρονικής στάσης ζωής του, «Γηράσκω Αεί Διδασκόμενος», παρακολούθησε διάφορα προγράμματα σπουδών και σεμιναρίων στους τομείς του Τουρισμού, Μάρκετινγκ, Δημοσίων Σχέσεων, Παραγωγικότητας και Προγραμμάτων Ψυχαγωγίας καθώς και Προγραμματισμού & Προβλέψεων (Planning & Forecasting). 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Από το 1980 μέχρι και το 1989 ήταν στο δυναμικό των Κυπριακών Αερογραμμών. Από το 1989 μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει το πόστο του Γενικού Διευθυντή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, ΠΑΣΥΞΕ, επί τη βάση 5ετούς συμβολαίου εργοδότησης, το οποίο τύγχανε των εκάστοτε ανανεώσεων μέχρι σήμερα με την επόμενη λήξη του στις 20/6/2020.  Στα καθήκοντα του μεταξύ άλλων είναι η εκπροσώπηση του ΠΑΣΥΞΕ σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις και σε διάφορα διεθνή φόρα και οργανισμούς όπως του International Hotel Association και της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Οργάνωσης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης HOTREC, καθώς επίσης και ως ομιλητής σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια. 

Από 1993 μέχρι και το 1998 ήταν μέλος του ΔΣ του ΚΟΤ ως εκπρόσωπος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Επίσης από το 1993 μέχρι και σήμερα είναι πάρεδρος, ως Μέλος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών, διορισμένος από το Ανώτατο Δικαστήριο κατόπιν συστάσεων του ΚΕΒΕ.  Επίσης για αρκετά χρόνια ήταν Αριστίνδην Μέλος του ΔΣ του ΚΕΒΕ και μέλος του Επιχειρηματικού Συμβουλευτικού Σώματος του Business School του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. 

Παράλληλα και στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς ως ενεργός πολίτης, διατέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ακρόπολης και του Λυκείου Ακρόπολης, συμβάλλοντας στη δημιουργία υποδομικών αναπτύξεων όπως αίθουσας βιβλιοθήκης, ανέγερση σύγχρονων εγκαταστάσεων Προδημοτικής, την διεξαγωγή ετήσιων εκστρατειών αιμοδοσίας μεταξύ των γονέων και στην δημιουργία της πρώτης ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης στο Λύκειο Ακρόπολης με την στήριξη του τότε Υπουργού Παιδείας και την ευγενή χορηγία της PwC.  

Γεννήθηκε στις 1/10/1955 στη κατεχόμενη Μόρφου, διαπνεόμενος από ένα «ελεύθερο και δημιουργικό πνεύμα» και περήφανος πατέρας δύο αξιόλογων νέων Ανθρώπων, της Αλίκης και του Γιώργου, που διαπρέπουν ο καθένας στον δικό του τομέα. 

Επαγγελματική σταδιοδρομία

1980-1989: Στις Κυπριακές Αερογραμμές εκτελώντας μεταξύ άλλων καθήκοντα ως υπεύθυνος της Ανάπτυξης Προϊόντος, Έρευνας  Αγορών, Εμπορικών Συμφωνιών, Προϋπολογισμού Εμπορίας, Revenue & Yield Analysis, Επί Τύπου Εκπρόσωπος και αποχωρώντας από την Εταιρεία ως Λειτουργός Μάρκετιγκ και Διαφήμισης. 
1989-Μέχρι σήμερα:  Ανάληψη καθηκόντων ως Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, ΠΑΣΥΞΕ, επί τη βάση 5ετούς συμβολαίου εργοδότησης, το οποίο τύγχανε των εκάστοτε ανανεώσεων μέχρι σήμερα με την επόμενη λήξη του στις 20/6/2020. 1993-1998: Μέλος του ΔΣ του ΚΟΤ ως εκπρόσωπος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. 
1993- Μέχρι σήμερα: Πάρεδρος, ως Μέλος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών, διορισμένος από το Ανώτατο Δικαστήριο κατόπιν συστάσεων του ΚΕΒΕ.   

Σπουδές και δεξιότητες

1976-1979:Πτυχιακός τίτλος σπουδών στην Φυσική από το Πανεπιστήμιο Σάρρευ του Ηνωμένου Βασιλείου. 
1979-1980:Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών από το Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου στον Προγραμματισμό και Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Airline Management
1980- Μέχρι σήμερα: Στα πλαίσια της διαχρονικής στάσης ζωής του «Γηράσκω Αεί Διδασκόμενος», παρακολούθηση διαφόρων προγραμμάτων σπουδών και σεμιναρίων στους τομείς του Τουρισμού, Μάρκετινγκ, Δημοσίων Σχέσεων, Παραγωγικότητας και Προγραμμάτων Ψυχαγωγίας καθώς και Προγραμματισμού & Προβλέψεων (Planning & Forecasting). 

Οι κινήσεις του ΠΑΣΥΞΕ για τον Τουρισμό 

Ως ο αρχαιότερος επαγγελματικός Σύνδεσμος του τουριστικού τομέα με μια ιστορία πέραν των 80 χρόνων πρωτοστατεί στην ανάπτυξη του τουρισμού και της ξενοδοχίας στην Κύπρο, εκπροσωπώντας την συντριπτική πλειοψηφία των αδειούχων τουριστικών καταλυμάτων του τόπου μας.  Κύριος στόχος των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου  η διασφάλιση της ανοδικής πορείας του Κυπριακού τουρισμού και η μεγιστοποίησης της συνεισφοράς του στην παραπέρα κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη του τόπου και του λαού μας γενικά.  Στα πλαίσια αυτών του των δραστηριοτήτων μετέχει ενεργά σε διάφορες επιτροπές και συσκέψεις τόσο της Εκτελεστικής όσο και της Νομοθετικής Εξουσίας στην διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών και στην λήψη των συναφών αποφάσεων.

Ανά 3-ετία περίπου διεξάγει διαπραγματεύσεις με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης του Ξενοδοχειακού κλάδου με εποικοδομητικό πάντοτε πνεύμα και με σύνεση, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την εργατική ειρήνη σ’ ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι ο τουρισμός. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Οι στόχοι  για το μέλλον του ΠΑΣΥΞΕ 

Κύριος στόχος για το μέλλον είναι η καθιέρωση της Κύπρου ως ένας ποιοτικός, ολόχρονος  προορισμός επιλύοντας έτσι το μεγαλύτερο διαχρονικό πρόβλημα/πρόκληση της εποχικότητας του τουρισμού, με όλα τα συναφή ευεργετικά, κοινωνικό-οικονομικά οφέλη που αυτό θα επιφέρει, ιδιαίτερα για τους νέους μας και για μια λαμπρή καριέρα τους στην τουριστική και ξενοδοχειακή μας βιομηχανία.  Προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουν να εργάζονται με ζήλο και αποφασιστικότητα με τον νέο Υφυπουργό Τουρισμού και τους συνεργάτες του για την ευλαβική υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου για την επόμενη 10-ετία μέχρι το 2030, πετυχαίνοντας τους τεθέντες στόχους, βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους για ένα ακόμα πιο ευοίωνο μέλλον για τον κυπριακό τουρισμό. 

***Αν ψάχνετε δουλειά πάντως, στo ergodotisi.com, την κορυφαία ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας στην Κύπρο, μπορείτε να βρείτε καθημερινά δεκάδες νέες θέσεις εργασίας ανά κατηγορία και ανά επαρχία. Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

Tags
Ευαγόρας Προκοπίου