Πρόβλημα και στην Πάφο – Δεν βρίσκουν γραφεία

Εταιρείες ψάχνουν χώρο στο κέντρο της Πάφου και δεν βρίσκουν - Όσα αναφέρει ο Προέδρος ΕΒΕ Πάφου στην Brief

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάφος ανέλυσε στην Brief ο κ. Μαρίνος Στυλιανού Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού στη Πάφο παρουσιάζεται μεγάλο πρόβλημα, σε γραφειακούς χώρους στο κέντρο της πόλης, αφού όπως μας ανέφερε και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού κ. Ανδρέας Τσουλόφτας σε προηγούμενο ρεπορτάζ, κάποιες εταιρείες με προσωπικά πέραν των 100 υπαλλήλων αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν στην Πάφο ή στην Αγία Νάπα μέχρι να διευθετήσουν την στέγαση τους στην Λεμεσό.

Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε, υπάρχει αυξημένη ζήτηση από διάφορες εταιρείες του εξωτερικού αλλα και εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο καθώς υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαδέρον μίσθωσης γραφείων στο κέντρο της πόλης και φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως ανέφερε, απασχολεί ιδιαίτερα το επιμελητήριο Πάφου και φαίνεται ότι αυτό θα πρέπει, όπως τόνισε, να συζητηθεί με τους αρμόδιους φορείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τις πολεοδομικές αρχές.

Πρόβλημα με τις αναπτύξεις οι όροι ανέγερσης

Εκ πρώτης όψεως, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, φαίνεται ότι αυτοί οι οποίοι προβαίνουν σε αναπτύξεις ίσως να μην υπάρχουν πολεοδομικά κίνητρα και ίσως να είναι τέτοιοι οι όροι που να είναι αποτρεπτικοί για κάποιο ο οποίος έχει ένα κομμάτι γης και το οποίο σκέφτεται να το αναπτύξει. 

Οι όροι, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανού, που μπαίνουν για την ανέγερση γραφείων όπως οι κοινόχρηστοι χώροι,κοινόκτιτους χώρους, χώρους στάθμευσης φαίνονται να είναι αποτρεπτικοί και γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχει έλλειψη γραφείων και υπάρχει μια προτιμιταία τάση να προβαίνουν σε οικιστικές αναπτύξεις παρά σε εμπορικές, κατέληξε.

ΜΙΜΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
 
2279