Η 4ημερη εργασία βελτιώνει την εργασιακή ευημερία (Πείραμα)

Το «πείραμα» που θα εφαρμόσει η Unilever - Θα ξεκινήσει μέσα στον μήνα και θα διαρκέσει για έναν χρόνο

Την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας πρόκειται να εφαρμόσει δοκιμαστικά ο γίγαντας των καταναλωτικών αγαθών Unilever στη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να βελτιώσει την ευημερία των εργαζομένων και να ενισχύσει την παραγωγικότητά τους.

Και οι 81 εργαζόμενοι στη χώρα θα είναι επιλέξιμοι για να εργαστούν για τέσσερις ημέρες με πλήρη αμοιβή, δήλωσε την Τρίτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Unilever Νέας Ζηλανδίας Νικ Μπανγκς.

>>> Διαβάστε επίσης:  Πωλείται ένα ολόκληρο χωριό στην Κύπρο προς €15 εκατομμύρια <<< 

Η πλειονότητα του προσωπικού εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του κολοσσού και στο στο κέντρο διανομής στο Ώκλαντ, καθώς η εταιρεία τερμάτισε το 2015 την κατασκευαστική της δραστηριότητα στην περιοχή.

Ξεπερασμένες οι παραδοσιακές εργασιακές πρακτικές

«Η πενθήμερη εργασία είναι πλέον ξεπερασμένη και δεν ενδείκνυται για τους σκοπούς της εταιρείας. Στόχος μας είναι να αξιολογήσουμε την απόδοση με γνώμονα τα αποτελέσματα και όχι τον χρόνο της εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπανγκς.

Ο Μπανγκς δήλωσε επίσης πως το timing για την εφαρμογή της 4ήμερης εργασίας είναι ιδανικό, καθώς η πανδημική κρίση έχει ανατρέψει τις παραδοσιακές εργασιακές πρακτικές.

Το «πείραμα» που θα ξεκινήσει μέσα στον μήνα και θα διαρκέσει για έναν χρόνο, αναμένεται να περιοριστεί στη Νέα Ζηλανδία προς τον παρόν.

Η Unilever θα συνεργαστεί με το University of Technology Business School του Σίδνεϊ για τη μέτρηση των αποτελεσμάτων και θα διερευνήσει την πιθανότητα εφαρμογής του προγράμματος σε ευρύτερη κλίμακα. Επιπλέον, η εταιρεία σκοπεύει να μοιραστεί τα ευρήματα από τη δοκιμή και με άλλες επιχειρήσεις της χώρας.

>>> Διαβάστε επίσης:  Από σήμερα μέσω ΓΕΣΥ για φυσιοθεραπεία, οδοντίατρο και διατροφή <<<

«Η διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, η αύξηση της παραγωγικότητας και η βελτίωση της καλής κατάστασης των υπαλλήλων βρίσκονται στην καρδιά της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας», ανέφερε ο Μπανγκς και πρόσθεσε: «Πρόκειται για την άρση των εμποδίων τα οποία περιορίζουν τη δημιουργία αξίας και επιβραδύνουν την αναπτυξιακή διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία απασχολεί 150.000 άτομα παγκοσμίως.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg