Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Ερντογάν με Μέρκελ και Μισέλ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, με αντικείμενο τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα και η Τουρκία δήλωσαν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν τις διευρευνητικές συνομιλίες για τις ναυτικές αξιώσεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, μετά την τηλεδιάσκεψη του Τούρκου προέδρου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Γερμανίδα καγκελάριο. 

>>> Διαβάστε επίσης: Αυτή η πτήση με προορισμό το πουθενά ξεπούλησε σε 10 λεπτά <<<

Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Άνγκελα Μέρκελ και του Σαρλ Μισέλ, ο Τούρκος πρόεδρος τονισε πως το μομέντουμ της αποκλιμάκωσης πρέπει να διατηρηθεί με αμοιβαία βήματα.

O Ερντογάν υπογράμμισε πως «η Τουρκία δίνει έμφαση στο διάλογο και τις διαπραγματεύσεις παρά τις προκλήσεις», τονίζοντας πως από τούδε και στο εξής ο διάλογος θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα κάνει η Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόδρος σημείωσε ακόμα πως μια πολυμερής περιφερειακή διάσκεψη των εμπλεκόμενων στην ανατολική Μεσόγειο, περιλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων θα ήταν ωφέλιμη για όλες τις πλευρές και θα οδηγούσε σε εποικοδομητικές αποφάσεις.

Πηγή: Sputnik.gr

 
20883