Όμιλος Πηλακούτα - Προφίλ

Το ξεκίνημα και οι χρονολογίες σταθμοί - Γνωρίστε τον Όμιλο Πηλακούτα

Ο Όμιλος Πηλακούτα, για τρεις συνεχόμενες γενιές έχει ταυτισθεί με την εξέλιξη και έχει κατακτήσει ηγετική θέση  στον τομέα του.

Όλα ξεκίνησαν το 1932, όταν ο Χαράλαμπος Πηλακούτας, άνοιξε το πρώτο συνεργείο και showroom ως αντιπρόσωπος των Hillman and Humber, ενώ παράλληλα εισήγαγε τα φορτηγά Commer από την Βρετανία. Η επιτυχημένη διαδρομή συνεχίζεται με τον Κόδρο Πηλακούτα και επόμενος, μεγάλος, σταθμός το 1952, όταν ανέλαβε ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των μηχανών Perkins. Την ίδια εποχή αναλαμβάνει και τις αντιπροσωπείες για τα φορτηγά Trojan, τα τρακτέρ Nuffield και παράλληλα δημιούργησε εταιρία οικιακών συσκευών που αντιπροσώπευε την Thorn Appliances Ltd. Στην πολυετή του πορεία ο όμιλος συνεργάστηκε με διεθνούς φήμης οίκους στο χώρο των μηχανών πετρελαίου και αυτοκίνησης, όπως τις μηχανές Deutz.

f

Xρονιά σταθμός για τον Όμιλο ήταν το 1958, όταν ανέλαβε ως αποκλειστικός εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW στην Κύπρο. Η συνεργασία της Πηλακούτας Λτδ με την BMW, σηματοδότησε μια νέα εποχή αναδιοργάνωσης και επέκτασης των δραστηριοτήτων του.  

Το 1990 αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας ο Χαράλαμπος Πηλακούτας , η 3η γενιά πλέον της οικογένειας.  Ο Χαράλαμπος οδήγησε την εταιρεία σε Όμιλο όταν το 1995 γίνεται γενικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Rover και Land Rover  και στην συνέχεια της Jaguar και το 2004 γίνεται γενικός αντιπρόσωπος tων αυτοκινήτων NISSAN.  To 2018 ο Όμιλος μεγαλώνει όταν αναλαμβάνει τις αντιπροσωπείες Renault, Dacia και Mitsubishi.  

O όμιλος Πηλακούτα φιλοξενεί πλέον καταξιωμένα διεθνώς ονόματα, διατηρώντας επι χρόνια τώρα την ηγετική θέση στο χώρο του. 

H Char. Pilakoutas Ltd., πρωταγωνιστεί με τα brands BMW και MINI, προσφέροντας κορυφαίες επιλογές αυτοκινήτων που κυριολεκτικά γράφουν ιστορία, ανοίγοντας νέους δρόμους αυτοκινητιστικής εμπειρίας. 

Η Cyprus Premium Automobiles Ltd., κινείται με τη δύναμη και το κύρος της Jaguar και της Land Rover, φέρνοντας συναρπαστικές επιλογές νέων μοντέλων.

H New Nissan Cyprus Ltd., που ξεχωρίζει για την μοναδική αξιοπιστία και αντοχή των αυτοκινήτων της, δημιουργώντας δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. 

H Char. Pilakoutas Auto Alliance Ltd., το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας Πηλακούτα, είναι ο αντιπρόσωπος των Renault – Dacia και Mitsubishi in Cyprus, αυτοκίνητα που συνδυάζουν εξαιρετική σχέση ποιότητας / τιμής αγοράς

Η Char. Pilakoutas (Industrial) Ltd, πρωτοπόρος στον τομέα των μηχανών πετρελαίου και βιομηχανικών συστημάτων, αντιπρόσωπος των PERKINS, F.G. WILSON, DEUTZ, PRAMAC.

Μέσα στην πορεία του χρόνου, ο όμιλος Πηλακούτα εξελίσσεται διαρκώς. Και αυτή η εξέλιξη βασίστηκε σε ένα πάθος που ήταν η πυξίδα των προσπαθειών των ανθρώπων του Ομίλου. Και αυτό δεν είναι άλλο από το πάθος για το καλύτερο. 

f

Company Logo
φ

Official social media accounts

 

Website

Facebook

Instagram

Pilakoutas Group

www.pilakoutasgroup.com.cy

   

BMW

http://www.bmw.com.cy

BMW.Cyprus

bmw_cy

Mini

http://www.mini.com.cy

MINI.Cyprus

minicyprus

Jaguar

http://www.jaguar.com.cy

jaguarcyprus

Jaguar_cyprus

Land Rover

http://www.landrover.com.cy

LandroverCy

Landrover_cyprus

Nissan

http://www.nissan.com.cy

NissanCyprus

nissancy

Renault

http://www.renault.com.cy

RenaultGroupCyprus

Renault_cyprus

Dacia

http://www.dacia.com.cy

DaciaCyprus

Dacia_cyprus

Mitsubishi

http://mitsubishi-motors.com.cy

MitsubishiMotorsCyprus

Mitsubishimotors_cyprus

h
Pilakoutas Group Details:


Address
14, Meteoron Str. 
2032 Strovolos, 
Nicosia, Cyprus

Phone number
22586100

Job Application
https://www.pilakoutasgroup.com.cy/contact/careers