Ο Ανδρέας Περσιάνης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Energean 

H Energean ανακοινώνει με χαρά την τοποθέτηση του κ. Περσιάνη στο Διοικητικό της Συμβούλιο

H Energean plc (LSE: ENOG, TASE: אנאג), εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου με επίκεντρο τη Μεσόγειο, ανακοινώνει με χαρά την τοποθέτηση του κ. Ανδρέα Περσιάνη ως Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους στο Διοικητικό της Συμβούλιο. 

>>>Διαβάστε το άρθρο στα Αγγλίκα<<<

Ο κ. Περσιάνης αντικαθιστά τον κ. David Bonnano στην διοίκηση ενώ θα συμμετέχει και στην Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης Ρίσκου (Audit & Risk Committee) του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.  Η τοποθέτηση του κ. Περσιάνη, μαζί με την τοποθέτηση της κ. Kimberley Wood επίσης ως Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους στο Δ.Σ. της Energean, εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του ομίλου για μεγαλύτερη ανεξαρτησία και διαφοροποίηση στη σύνθεση της διοίκησης, στη βάση των υψηλότερων κριτηρίων για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση (Environmental, Social & Governance – ESG) τα οποία αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την Energean.  Επιπλέον, οι συγκεκριμένες αλλαγές λαμβάνουν υπόψιν τη διαμόρφωση των αναγκών του ομίλου μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Energean.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

H κ. Karen Simon, Πρόεδρος της Energean, δήλωσε:
«Προσβλέπω ιδιαίτερα στη συνεργασία με τον Ανδρέα και στην αξιοποίηση της πολύτιμης γνώσης του για την περιοχή της Μεσογείου». 

Ο κ. Ανδρέας Περσιάνης, νέο Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, δήλωσε:
«Είναι ξεχωριστή η προσδοκία να υπηρετήσω το Διοικητικό Συμβούλιο μίας τόσο δυναμικής και αναπτυσσόμενης εταιρείας και να συμβάλλω στην στρατηγική ανάλυση και με την εμπειρία μου από τις χρηματοδοτικές αγορές σε μία τόσο σημαντική συγκυρία για την Energean”. 

Ανδρέας Περσιάνης – Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
 Ο Ανδρέας Περσιάνης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963. Σπούδασε Ηλεκτρολογική Μηχανική (M.A.(Hons)) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Ηνωμένο Βασίλειο, 1983-1986) και Διοίκηση Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική & Επενδυτική Τραπεζική (M.B.A) στο Wharton Business School (ΗΠΑ, 1987-1989). 

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986-1987 στο Brand Management στην εταιρεία Procter & Gamble, Αθήνα. Από το 1989 έως το 1994, διετέλεσε Ανώτερος Διευθυντής στη συμβουλευτική εταιρεία στρατηγικής Bain & Company στο Λονδίνο. Το 1994, ίδρυσε την Centaur Financial Services Ltd όπου υπηρέτησε ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής & Επικεφαλής Διαχείρισης Κεφαλαίων, με έδρα το Λονδίνο για 25 χρόνια και ρυθμιζόμενη από την Financial Conduct Authority (FCA) και στη συνέχεια με έδρα τη Λευκωσία και ρυθμιζόμενη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Ε.Κ.Κ.). 

Από το 2018 είναι Διευθύνων Σύμβουλος & Επικεφαλής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου της Fiduserve Asset Management Ltd, Λευκωσία, ρυθμιζόμενης Εταιρείας Διαχείρισης Εναλλακτικών Επενδύσεων. 

Από τον Απρίλιο του 2013 έως το Σεπτέμβριο του 2013, διετέλεσε Μη Εκτελεστικό Μέλος του Μεταβατικού Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και από το Φεβρουάριο του 2014 έως το Φεβρουάριο του 2019, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Πρόσφατα ο Ανδρέας Περσιάνης εξελέγη ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας (εκκρεμεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας).
 

Tags
 
4796