Θετικό ξεκίνημα στις ευρωαγορές, πλην της Κύπρου

Το ΧΑΚ είναι το μόνο Χρηματιστήριο που καταγράφει οριακές ζημιές

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην της Κύπρου, εν αναμονή του νέου γύρου εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας που ξεκινά αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,79% στις 360,90 μονάδες, με όλους τους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 και ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνουν κέρδη 0,83%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,85%.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB κερδίζει 1,21% και ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,82%.

Στην Ελλάδα, το Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει άνοδο 0,63%, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 653,97 μονάδες, ενώ στην Κύπρο, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφει οριακές απώλειες της τάξεως του 0,15% με τον Γενικό Δείκτη να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 61,54 μονάδες.

Νωρίτερα, στην Ασία, οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν άνοδο σήμερα, ενώ ο διευρυμένος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας, ωστόσο σημείωσε απώλειες 0,1%.

 
1745
Thumbnail

Μπορεί να ξεκίνησε με ρεκόρ τη συνεδρίαση αλλά μετά τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο δείκτης Dow Jones «πάλευε», μάταια, όπως αποδείχθηκε, να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο δείκτης έπεσε κατά 21 μονάδες αμέσως μετά την δήλωση του Τραμπ ότι οι δύο χώρες έχουν «πολύ δρόμο ακόμα» για τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιβάλλουν επιπλέον δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 325 δισ. δολαρίων «αν το θελήσουμε».

Ο S&P 500 και ο Nasdaq επίσης έπεσαν μετά τα σχόλια του Τραμπ κατά 0,4% και 0,5% αντίστοιχα.

Ο Dow Jones αμφιταλαντεύονταν μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης μεταξύ απωλειών και στασιμότητας για να κλείσει τελικά με οριακές απώλειες κατά 0,09% στις 27.335 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,34%
στις 3.004 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,43% στις 8.222 μονάδες.

Σημειώνεται ότι, τα σχόλια του Τραμπ έγιναν μετά τη συμφωνία των δύο κλιμακίων -των ΗΠΑ και της Κίνας- να αποκλιμακώσουν τις εμπορικές εντάσεις σε μια προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει δασμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων η μία στην άλλη και ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος έχει προκαλέσει ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

Το ερώτημα σύμφωνα με τους αναλυτές είναι το εάν η εμπορική αβεβαιότητα θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις να περιορίσουν τις δαπάνες και τις επενδύσεις τους αρκετά ώστε αυτό να έχει αντίκτυπο στα κέρδη τους.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, με τις μετοχές της να σημειώνουν άνοδο κατά 1%.

Τα αποτελέσματα του J.P. Morgan Chase υπερέβησαν επίσης τις εκτιμήσεις και η μετοχή της κατέγραψε άνοδο σχεδόν 1%. Η Johnson & Johnson, ωστόσο, υποχώρησε κατά 1,5%, παρά το γεγονός ότι σημείωσε αύξηση κερδών κατά 42% το προηγούμενο τρίμηνο.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

article 1