Έλον Μασκ: Πότε πρέπει να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι του

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν δύο emails που είχε κοινοποιήσει αρχές Οκτωβρίου, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν δύο emails που είχε κοινοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στους υπαλλήλους της εταιρείας του

Ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, όταν θέλει να ανακοινώσει κάτι σημαντικό στους υπαλλήλους της εταιρείας του, συνηθίζει να αποστέλλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν δύο emails που είχε κοινοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στους εργαζομένους της Tesla, της μεγαλύτερης βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestreet.com, το πρώτο email εστάλη στις 3 Οκτωβρίου και είχε ως θέμα τη «Μουσική στο εργοστάσιο».

O Mr Tesla δήλωσε: «Ήθελα απλώς να πω ότι υποστηρίζω πολύ τη μουσική στο εργοστάσιο, καθώς και άλλες μικρές πινελιές που θα κάνουν τη δουλειά σας πιο ευχάριστη. Ένας συνεργάτης μόλις μου έστειλε ένα σημείωμα ρωτώντας με, αν θα μπορούσε να ακούει μουσική από το ένα αυτί μόνο για να μπορεί από το άλλο να ακούει τις συζητήσεις που αφορούν τη δουλειά και την ασφάλεια. Καλό μου ακούγεται». 

Το δεύτερο email εστάλη μια μόλις μέρα αργότερα, με θέμα «Παρακαλώ σημειώστε».

Στο εν λόγω μήνυμα, ο Μασκ έγραφε «εάν σταλεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμένα με σαφείς οδηγίες, επιτρέπονται μόνο τρεις ενέργειες από τους παραλήπτες. Πρώτον, στείλτε μου πίσω email για να εξηγήσω γιατί αυτά που είπα ήταν λανθασμένα. Μερικές φορές, απλά κάνω λάθος. Ακόμη, ζητήστε περαιτέρω διευκρινίσεις εάν αυτά που είπα ήταν διφορούμενα και τρίτον, εκτελέστε τις οδηγίες μου».

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κατέληξε λέγοντας πως «εάν δεν γίνει τίποτα από τα παραπάνω, θα πρέπει να παραιτηθείτε αμέσως».

newmoney.gr