Ένα βελγικό αγωνιστικό περιστέρι αξίζει το βάρος του σε χρυσό

Ένας πλούσιος θαυμαστής του περιστεριού «χτύπησε» στη δημοπρασία με την τιμή ρεκόρ των 1,6 εκατ. ευρώ 

Η New Kim, ένα βελγικό αγωνιστικό περιστέρι, δύο ετών, αξίζει το βάρος της σε χρυσό και στην πραγματικότητα, πολύ περισσότερο. Ένας πλούσιος Κινέζος θαυμαστής του περιστεριού «χτύπησε» στη δημοπρασία για περιστέρια αγώνων με την τιμή ρεκόρ των 1,6 εκατ. ευρώ (1,9 εκατ. δολ.) για το βελγικό πουλί, όπως ανακοίνωσε ο διαδικτυακός οίκος.

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της εντονότατης μισής ώρας στο τέλος μιας δημοπρασίας δύο εβδομάδων από τον οίκο Pipa, δύο Κινέζοι πλειοδότες με τα ψευδώνυμα Super Duper και Hitman ανέβασαν την τιμή κατά 280.000 ευρώ (325.000 δολάρια), καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ ενός άλλου βελγικού πουλιού - του Armado.

δ

Οι προσφορές για το περιστέρι είχαν ήδη φτάσει το 1,32 εκατ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1,252 εκατ ευρώ, τον Μάρτιο του 2019, για ένα άλλο βελγικό περιστέρι, τον Armado.

Τελικά ο Super Duper ήταν ο νικητής και λέγεται πώς είναι ο ιδιοκτήτης και του Armado.

Η δημοπρασία αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι ένα παλιό χόμπι στη Δυτική Ευρώπη που ταυτίζεται με την εργατική τάξη έχει τώρα έναν νέο ελιτίστικο αέρα.

σ

«Τα ποσά αυτά είναι αδιανόητα, γιατί αυτό είναι θηλυκό. Ο Armado ήταν αρσενικό. Συνήθως ένα αρσενικό έχει μεγαλύτερη αξία από ένα θηλυκό γιατί μπορεί να αποκτήσει περισσότερους απογόνους», δήλωσε στην τηλεόραση του Reuters ο Νικολάας Γκίζελμπρεχτ, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του οίκου «Pipa».

Όπως είπε ο ίδιος, η New Kim είναι μόλις δύο ετών και έχει τρέξει μόνο το 2018 κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου νεαρού αγωνιστικού πουλιού στο Βέλγιο και λαμβάνοντας έτσι πρόωρη σύνταξη.

Οι προσφορές είχαν ξεκινήσει από 200 ευρώ στις 2 Νοεμβρίου, αλλά ανήλθαν σε 1,31 εκατ ευρώ από έναν νοτιοαφρικανικό όμιλο μέσα σε 90 λεπτά.

Δύο πλούσιοι κινέζοι συλλέκτες το ξεπέρασαν σήμερα.

«Το μόνο που μπορώ να δω είναι ότι βρισκόμαστε σε απόλυτο σοκ», είπε ο Κουρτ βαν ντε Βάουβερ, η οικογένεια του οποίου εξέθρεψε την New Kim και στην οποία ανήκει το περιστέρι.

Ο ενθουσιασμός των Κινέζων για τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων αγωνιστικών περιστεριών έχει οδηγήσει τις τιμές πώλησης των πουλιών αυτών ξαφνικά στα ύψη με τα βελγικά να θεωρούνται μεγάλης αξίας.

δ

Ο Γκίζελμπρεχτ είπε ότι καμία άλλη χώρα δεν συγκεντρώνει τόσους πολλούς θαυμαστές αγωνιστικών περιστεριών όσο το Βέλγιο.

Πηγή: naftemporiki