Ήταν συμμαθητές, τώρα είναι δισεκατομμυριούχοι των Crypto

Τι λένε για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων;

Ο Kyle Davies και ο  Su Zhu ίδρυσαν την Three Arrows Capital στο τραπέζι της κουζίνας, στο διαμέρισμα που μοιράζονταν. Σχεδόν μία δεκαετία αργότερα, είναι δύο από τους μεγαλύτερους «καρχαρίες» των κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, με ψηφιακά πορτοφόλια αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, τουλάχιστον για την ώρα.

Μια σειρά γεγονότων-η αυξημένη ανησυχία για το αντίκτυπο των κρυπτονομισμάτων στο περιβάλλον, η πιθανή εμπλοκή των ρυθμιστικών αρχών και μερικά αλλοπρόσαλλα τιτιβίσματα του Elon Musk-προκάλεσαν ένα σημαντικό χτύπημα στο portfolio των δύο ανδρών. Όμως εκείνοι δεν ανησυχούν ή έστω δεν το δείχνουν.

Για τον Davies, επενδυτή στο Bitcoin από νωρίς και υπέρμαχο της τεχνολογίας που το υποστηρίζει, η  σημερινή αστάθεια στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων δεν είναι παρά ένα συνηθισμένο σκαμπανέβασμα, ικανό να αποθαρρύνει μόνο τους πρωτάρηδες. Άλλωστε, οι πιο έμπειροι στον χώρο έχουν δει και επιβιώσει πολύ χειρότερα.

«Η πτώση του Bitcoin 30%  από τα ύψη του, στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο πολύ», είπε στο Bloomberg ο 34χρονος από την οικεία του στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας πως «δεν βλέπω κανέναν να πανικοβάλλεται».

Ο Davies και ο Zhu, δύο πρώην επενδυτές της Credit Suisse, ήταν πρωτοπόροι στην Wall Street όσον αφορά την πίστη τους στα κρυπτονομίσματα, μαζί με άτομα όπως ο Dan Morehead της Panter Capital και ο Mike Novogratz της Galaxy Capital. Φυσικά, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον, η συζήτηση για το Bitcoin, αντί να μένει σε συγκεκριμένες γωνίες του διαδικτύου, έχει φτάσει να είναι μέρος του λεγόμενου «mainstream».

Παράλληλα, όσο όλο και περισσότερα άτομα ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα, κάποιοι από τους πρώτους πιστούς στην αποδοτικότητα τους κάνουν, επιτέλους, τις περιουσίες που ονειρεύονταν. Τα δέκα δισεκατομμύρια κοντεύει να φτάσει το net worth του Brian Armstrong, μετά το IPO της Coinbase, της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που ίδρυσε. Παρομοίως, στο κλαμπ τον δισεκατομμυριούχων εισήλθε και ο  Changpeng Zhao, δημιουργός της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Όσο για τον Davies και τον Zhu, οι δυο τους προτιμούν να μην σχολιάζουν τις προσωπικές τους περιουσίες και συμβουλεύον τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους των crypto να κάνουν το ίδιο. Όμως, σύμφωνα με έγγραφα τις Three Arrows από τον Ιανουάριο, η εταιρεία κατείχε το 5,6% του Grayscale Bitcoin Trust, το οποίο τότε άξιζε 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Απρίλιο, αυτή η επένδυση θα είχε μέγιστη αξία μέχρι και 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά από τότε τα περιουσιακά στοιχεία του Fund έχουν κάνει βουτιά 43%. Προφανώς, στην δραματική πτώση συντέλεσε η απόφαση της Tesla να σταματήσει να δέχεται Bitcoin, λόγω της «αυξανόμενης χρήσης ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος».

Τον Davies δεν τον ανησυχούν ούτε οι φόβοι για το περιβαλλοντικό αντίκτυπο του Bitcoin.  Όχι απαραίτητα γιατί τους θεωρεί αβάσιμους, αλλά επειδή, όπως λέει και ο ίδιος, υπάρχουν κάμποσα κρυπτονομίσματα τα οποία χρησιμοποιούν ελάχιστες ποσότητες ηλεκτρισμού. Μάλιστα, θεωρεί πως αυτή η πιο «πράσινη» κατεύθυνση θα χαρακτηρίσει τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων στο σύντομο μέλλον. Όσο για το πώς και τι μπορεί να ξεπεράσει το Bitcoin, ο δισεκατομμυριούχος δίνει την απάντηση που μάλλον θα περιμένατε: Το Ethereum.

Πηγή: newmoney