Ντόρσεϊ: Πώς έγινε δισεκατομμυριούχος σε λίγες ώρες χωρίς πτυχίο

Ποιος είναι ο αινιγματικός μέχρι χθες «Mr. Twitter»

Το γύρο του κόσμου έκανε τη Δευτέρα η είδηση της παραίτησης από CEO του Twitter του ιδρυτή της εταιρείας, Τζακ Ντόρσεϊ, επιβεβαιώνοντας ο ίδιος τις πληροφορίες που μετέδιδαν νωρίτερα τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης για αποχώρησή του.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδρυτής και έως χθες CEO του Twitter έχει απασχολήσει τον διεθνή Τύπο.  Η «ασκητική» ζωή που ακολουθεί, τρώγοντας μόνο μία φορά την ημέρα και κάνοντας μπάνια σε παγάκια, έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που τον κατηγορούν πως παρά το γεγονός ότι έχει υιοθετήσει στην καθημερινότητά του «σπαρτιάτικες» πρακτικές, εντούτοις φαίνεται να απολαμβάνει τις απολαύσεις που προσφέρει ο πολυτελής βίος.

Από τη μια κυκλοφορεί με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τρώει μόνο ένα γεύμα ανά 24ωρο, ξυπνάει καθημερινά στις 5 το πρωί προκειμένου να κάνει λουτρά πάγου εναλλασσόμενα με σάουνα, να γυμναστεί και να διαλογιστεί δύο φορές, περπατάει καθημερινά περίπου 8 χλμ. για να πάει στο γραφείο του και από την άλλη μένει σε υπερπολυτελή βίλα αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με πανοραμική θέα στη Γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο, διασκεδάζει με πάμπλουτες διασημότητες και βγαίνει με μοντέλα.

Παράλληλα, η εικόνα του με το μακρύ και κάπως ατημέλητο μούσι θυμίζει περισσότερο ερημίτη παρά δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Η καριέρα του

Ήταν 21 Μαρτίου του 2006 όταν ο Τζακ Ντόρσεϊ ίδρυσε το Twitter. Δύο χρόνια αργότερα, εκδιώχθηκε από τη θέση του CEO, ωστόσο, το 2015 επέστρεψε, αφότου είχε ιδρύσει και την εταιρεία ψηφιακών πληρωμών, Square.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, αρκετές ήταν οι φορές που κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου, προκειμένου να υπερασπιστεί το Twitter απέναντι στις κατηγορίες που βαραίνουν τα social media.

Χρειάστηκε να καταθέσει αρκετές φορές ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου για να υπερασπιστεί το Twitter απέναντι στις κατηγορίες που βαραίνουν τα social media.

Δεν αποφοίτησε ποτέ από το πανεπιστήμιο

Μπορεί ο Τζακ Ντόρσεϊ να ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό από τα σχολικά του χρόνια, ωστόσο, όπως πολλοί άλλοι δισεκατομμυριούχοι κατάφερε να στήσει μία επιτυχημένη καριέρα χωρίς να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο.

Μετά από μια σύντομη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μιζούρι, ο Ντόρσεϊ μεταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την παράδοση των επιχειρηματιών της πληροφορικής όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο Στιβ Τζομπς και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, παράτησε το κολέγιο πριν πάρει το πτυχίο του.

Δισεκατομμυριούχος μέσα σε λίγες ώρες

Ήταν Νοέμβριος του 2013, όταν το Twitter πρωτοεμφανίστηκε στο χρηματιστήριο, με τις μετοχές να καταγράφουν τεράστια κέρδη, με αποτέλεσμα να γίνει δισεκατομμυριούχος μέσα σε μόνο λίγες ώρες.

Να σημειωθεί, ότι η περιουσία του το 2014 σύμφωνα με το Forbes  ανερχόταν στα 2,2 δισ. δολάρια. Μία περιουσία που σήμερα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αγγίζοντας τα 12,3 δισ. δολάρια.

Παρόλα αυτά, ο Ντόρσεϊ πλήρωσε 9,9 εκατ. δολάρια για την παραθαλάσσια έπαυλή του στο Σαν Φρανσίσκο.

Υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων

Τη στήριξή του στο bitcoin έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν, ελπίζοντας με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα θα φέρει την παγκόσμια ειρήνη.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που εμφανίστηκε σε πάνελ μαζί και με τον Έλον Μασκ, λέγοντας πως η κοινότητα του bitcoin είναι «πολύ παράξενη».

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο έχω μία καριέρα είναι γιατί έμαθα τόσο πολλά από ανθρώπους όπως αυτούς που χτίζουν το bitcoin σήμερα», είχε αποκαλύψει.

Το πρώτο tweet του πωλήθηκε 2,9 εκατ. δολάρια

Έναντι 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε το πρώτο tweet του μέχρι χθες CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, σε δημοπρασία που έλαβε χώρα στις 22 Μαρτίου.

Το tweet... ηλικίας 16 ετών, στο οποίο αναφέρεται «απλά ρυθμίζω το Twitter μου», αγοράστηκε από μια πλατφόρμα που ονομάζεται Valuables, η οποία ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Cent. Ο επιχειρηματίας που εδρεύει στη Μαλαισία, Σίνα Εστάβι, αγόρασε το tweet του Τζακ Ντόρσεϊ με το κρυπτονόμισμα Ethereum για 1630.5825601 ETH (2.915.835,47 δολάρια).

Πηγή: Lifo.gr