Πόσα να αποταμιεύετε μηνιαία για να συνταξιοδοτηθείτε με 1 εκατ.

Απο ποιους παράγοντες εξαρτάται το πόσα πρέπει να επενδύουμε κάθε μήνα ώστε να τα βρούμε έτοιμα όταν φτάσει η ώρα μας να βγούμε στη σύνταξη...

Υπάρχει τρόπος να γίνει κανείς εκατομμυριούχος χωρίς να κερδίσει στη λοταρία ή να κληρονομήσει κάποιον πλούσιο συγγενή; Ναι, αν από τα 20 χρόνια του αποταμιεύει περί τα 300 δολάρια τον μήνα.

Αυτό υποστηρίζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, το οποίο μάλιστα δημιούργησε κι ένα βίντεο το οποίο συγκέντρωσε τα νούμερα, κατανεμημένα ανά ηλικιακή ομάδα, για να δείξει πόσα χρήματα πρέπει να αποταμιεύει κάποιος κάθε μήνα, ώστε όταν έρθει η ώρα να συνταξιοδοτηθεί, να έχει στην άκρη ένα αξιόλογο ποσό χρημάτων.

Στο βίντεο περιγράφεται πόσα θα μαζέψει, αν αρχίσει να αποταμιεύει σε μεγαλύτερη ηλικία ή αν θέλει ακόμα περισσότερα χρήματα (2 ή και 3 εκατ. δολ. για παράδειγμα). Το πόσα πρέπει να επενδύουμε κάθε μήνα θα εξαρτηθεί από το πόσων ετών είμαστε όταν αρχίσουμε να το κάνουμε αυτό και φυσικά από το πόσα θέλουμε να βρούμε έτοιμα όταν φτάσει η ώρα μας να βγούμε στη σύνταξη.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Newmoney.gr