Συμβουλές από δυο ειδικούς

Ακόμα και μέσα στην κρίση και το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, υπάρχουν δουλειές που μοιάζουν σωστές ευκαιρίες.

Μόνο που αν παραείναι ακαταμάχητες, τότε δεν είναι ενδεχομένως καθόλου αθώες.

Κάτω από τη ζαχαρένια επιφάνεια καραδοκούν κάποιες φορές κίνδυνοι και δεν είναι λίγοι αυτοί που την έχουν πατήσει. Και δεν μιλάμε απλώς για απάτες που στήνονται με πρόσχημα μια πρόσληψη, αλλά για σημάδια που δείχνουν πως το παραδεισένιο περίβλημα είναι στο εσωτερικό του μουχλιασμένο.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Να λοιπόν μερικά κουδουνάκια που πρέπει να μας ψυλλιάζουν ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Ηθελημένη ασάφεια γύρω από τα καθήκοντα της θέσης, αποκλειστικά προφορικού τύπου συμφωνίες, δίψα ακόρεστη να μας προσλάβουν από το πρώτο λεπτό, αυτά οφείλουν να λειτουργούν ως σήματα καπνού.

Η σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Eileen Sharaga και η σύμβουλος καριέρας Debra Wheatman αποκαλύπτουν λοιπόν τα σημάδια που μυρίζουν… κακά μαντάτα.

σ

1. O μισθός που προσφέρεται είναι ασυνήθιστα υψηλός για τη θέση

2. Όλες οι συμφωνίες και οι αμοιβαίες υποσχέσεις μεταξύ σας είναι προφορικές

3. Οι λεπτομέρειες της θέσης και των συνθηκών εργασίας είναι ασαφείς

4. Παραείναι πρόθυμοι και ανυπόμονοι να σε προσλάβουν

5. Δεν υπάρχει επίσημη συνέντευξη

6. Εναπόκειται σε εσένα να μάθεις λεπτομέρειες και να ενδιαφερθείς για την πρόσληψη

7. Η εταιρία έχει δυσανάλογα υψηλό δείκτη παραιτήσεων

8. Σου ζητούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τη συνέντευξη ακόμα

9. Πρέπει να πληρώσεις κάτι για να συμμετέχεις στη διαδικασία ή να ξεκινήσεις τη δουλειά

10. Η διαίσθηση σου λέει πως κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να προσέχεις
 

 
110
Thumbnail

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) θεωρεί απαράδεκτο και προκλητικό το αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ προς την Κυβέρνηση να αποκατασταθούν οι αποκοπές των εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου από αυτό τον μήνα.

ad1mobile

Στην ανακοίνωση της η ΟΕΒ τονίζει ότι, "Το αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων στερείται οποιασδήποτε λογικής, στρεβλώνει κάθε βασική αρχή Δικαίου και επισφραγίζει την έλλειψη ουσιώδους κοινωνικής  αλληλεγγύης.Είναι αδιανόητο, σε μια δημοκρατική κοινωνία, το κόστος μια πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης να επωμιστούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μόνο".

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Η ΟΕΒ προειδοποιεί ότι  η επιστροφή των αποκοπών θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία και θα ευτελίσει τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου για έξοδο από την βαθιά ύφεση, σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας του Κράτους.

Η ΟΕΒ στην ανακκοίνωση της αναφέρει επίσης ότι, "Η οικονομία του τόπου παραμένει εύθραυστη από εξωγενείς κυρίως παράγοντες και προτεραιότητα της Πολιτείας θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και η μείωση της ανεργίας".

ad2mobile

Καλεί την Κυβέρνηση να υποβάλει άμεσα έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Παράλληλα, η ΟΕΒ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, που συμμερίζονται την απογοήτευση και ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου, να προβούν στις επιβαλλόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Τέλος, η ΟΕΒ μελετά τρόπους αποτελεσματικής αντίδρασης του ιδιωτικού τομέα στην πρωτοφανή αυτή πρόκληση και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. 

article 1