Λαγκάρντ: Τα κρυπτονομίσματα δεν αξίζουν τίποτα

Τα σχόλια έρχονται σε μια στιγμή που Bitcoin και Ether υποχωρούν κατά 50%

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα «βασίζονται στο τίποτα» και θα πρέπει να ρυθμιστούν για να προστατευτούν οι πολίτες από την κερδοσκοπία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Λαγκάρντ είπε στην ολλανδική τηλεόραση ότι ανησυχεί για τους ανθρώπους «που δεν κατανοούν τους κινδύνους, που θα τα χάσουν όλα και θα απογοητευτούν τρομερά, γι' αυτό πιστεύω ότι αυτό πρέπει να ρυθμιστεί (η αγορά)».

>>Διαβάστε επίσης: «Σφαγή» στα crypto: Μαζική φυγή επενδυτών από τα UST και Luna<<

Τα σχόλια έρχονται σε μια στιγμή που Bitcoin και Ether υποχωρούν κατά 50% από τις υψηλές τιμές του περασμένου έτους και ο τομέας είναι αντιμέτωπος με σκληρότερο έλεγχο τις από ρυθμιστικές αρχές που ανησυχούν για τους κινδύνους που μπορεί να θέσει στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

>>Διαβάστε επίσης: Το Ether μπορεί να χάσει ακόμα 80% της αξίας του (ΓΡΑΦΗΜΑ)<<

Η Λαγκάρντ σημείωσε ότι είναι δύσπιστη για την αξία των crypto, συγκρίνοντάς την με το ψηφιακό ευρώ της ΕΚΤ, ένα project που μπορεί να πραγματοποιηθεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

>>Διαβάστε επίσης:Τι απέγιναν Bitcoin $3 δις που θα στήριζαν το TerraUSD;<<

«Η πολύ ταπεινή μου εκτίμηση είναι ότι δεν αξίζουν τίποτα, δεν βασίζονται σε τίποτα, δεν υπάρχει κανένα υποκείμενο ενεργητικό που να λειτουργεί ως άγκυρα ασφάλειας», είπε.

«Τη μέρα που θα κυκλοφορήσει το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας, οποιοδήποτε ψηφιακό ευρώ, θα εγγυηθώ ότι η κεντρική τράπεζα θα το στηρίξει και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ διαφορετικό», είπε η Λαγκάρντ.

>>Διαβάστε επίσης:Νέα πτώση για το Βitcoin – Ξανά κάτω από τα $30.000<<

Άλλοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν ήδη εκφράσει ανησυχίες. Ο ένας είναι το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Φάμπιο Πανέτα, ο οποίος είπε τον Απρίλιο ότι τα κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία «δημιουργούν μια νέα Άγρια Δύση» και έκανε παραλληλισμούς με την κρίση των ενυπόθηκων δανείων subprime του 2008.

Η Λαγκάρντ είπε ότι δεν κατέχει η ίδια κανένα περιουσιακό στοιχείο crypto επειδή «θέλω να κάνω πράξη αυτό που υποστηρίζω». Αλλά παρακολουθεί «πολύ προσεκτικά» καθώς επένδυσε ένας από τους γιους της- ενάντια στις συμβουλές της. «Είναι ελεύθερος άνθρωπος», είπε.

euro2day.gr

 
6977