ΑΚΕΛ: €1 δις έξτρα έσοδα στο κράτος από τους Φόρους Ενέργειας

Καλεί την κυβέρνηση "να πάψει να μπλοκάρει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Βουλής για ανακούφιση της κοινωνίας"

Ανακοίνωση τύπου εξέδωσε το ΑΚΕΛ για το ζήτημα της ακρίβειας.

Πιο συγκεκριμένα σε δήλωση του το μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ Βάκης Χαραλάμπους αναφέρει ότι οι πολίτες ποσώς συμμερίζονται τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την οικονομία διότι όπως προσθέτει βιώνουν την ακρίβεια και την οικονομική ανασφάλεια βλέποντας τα εισοδήματα τους να εξανεμίζονται.

>>>Δείτε ακόμη: ΚΤΚ: Αυξήθηκε το έλλειμα του ισοζύγιου τρεχουσών συναλλαγών

Παράλληλα το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση "να πάψει να μπλοκάρει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Βουλής για ανακούφιση της κοινωνίας".

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Οι πολίτες ποσώς συμμερίζονται τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την οικονομία, γιατί πολύ απλά βιώνουν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Βιώνουν την ακρίβεια και την οικονομική ανασφάλεια βλέποντας τα εισοδήματα τους να εξανεμίζονται.

Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις και επικοινωνιακές φιέστες αλλά με άμεσα και ουσιαστικά μέτρα όπως είναι οι μειώσεις των φορολογιών στο ρεύμα και στα καύσιμα, η αποκατάσταση της ΑΤΑ και η κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις.

Την ώρα που όλο και περισσότερες χώρες ακολουθούν τις συστάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ για στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η Κύπρος παραμένει ουραγός σε ότι αφορά τη στήριξη της κοινωνίας από το αυξημένο κόστος ενέργειας.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να πανηγυρίζει, ας πάψει να μπλοκάρει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Βουλής για ανακούφιση της κοινωνίας. Ας αξιοποιήσει άλλωστε τα επιπρόσθετα έσοδα του 1 δις που θα καταλήξουν στα ταμεία του κράτους, μέχρι το τέλος του χρόνου, προς όφελος των πολιτών».

 
23743