ΑΚΕΛ: Πρόταση νόμου για επέκταση στοχευμένης αναστολής εκποιήσεων

Έχει κατατεθεί πρόταση νόμου για επέκταση της στοχευμένης αναστολής εκποιήσεων λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών

Πρόταση νόμου για επέκταση της στοχευμένης αναστολής των εκποιήσεων, κατέθεσε το ΑΚΕΛ, κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, σύμφωνα με την γραπτή δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Άντρου Καυκαλιά.

Όπως αναφέρει, έχει κατατεθεί πρόταση νόμου για επέκταση της στοχευμένης αναστολής των εκποιήσεων λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών οι οποίες, δυστυχώς, εξακολουθούν να επιφέρουν ασήκωτα βάρη και πιέσεις στην πραγματική οικονομία – νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει και προηγούμενο ρεπορτάζ της Brief,  σύμφωνα με την κ. Καυκαλιά και όσα ανέφερε στην Brief ότι «καταθέσαμε την πρόταση νόμου, διότι δεν εξέλειψαν  οι λόγοι που οδήγησαν στην αναστολή εκποιήσεων.«Με την πρότασή μας»  ανέφερε ο κ. Καυκαλιάς, «υποστηρίζουμε το κοινωνικό σύνολο».Ερωτηθείς, για το ενδεχόμενο η παράταση να μην γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  ο κ. Καυκαλιάς είπε «ότι οι πολιτικές της Ευρώπης δεν πρέπει να είναι ενάντια στην κοινωνία».

>>Διαβάστε επίσης: Θέλουν παράταση αναστολής εκποιήσεων αλλά εγκυμονεί κινδύνους<<

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του κ. Καυκαλιά: 

«Καταθέσαμε την πρόταση νόμου για επέκταση της στοχευμένης αναστολής των εκποιήσεων λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών οι οποίες, δυστυχώς, εξακολουθούν να επιφέρουν ασήκωτα βάρη και πιέσεις στην πραγματική οικονομία – νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

>>Διαβάστε επίσης: Τράπεζες: Κατά της αναστολής εκποιήσεων – Απαντούν με 5 κινδύνους<<

Την ίδια ώρα γνωρίζουμε ότι με την αναστολή δεν επιλύεται το μεγάλο πρόβλημα με τις εκποιήσεις, ούτε αποκαθίσταται ένα πλαίσιο/ σύστημα που να διασφαλίζει δίκαιες λύσεις. Ζητούμενο, το οποίο θα επιτευχθεί εάν επιφέρουμε ουσιαστικές αλλαγές στη νομοθεσία. 

Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται η πρόταση νόμου που, ως ΑΚΕΛ, έχουμε καταθέσει και τροποποιεί τον περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμο, ώστε να αποκατασταθεί το δικαίωμα των ενυπόθηκων οφειλετών για πρόσβαση στη δικαιοσύνη. 

Σε κάθε περίπτωση, η αναστολή μπορεί να λειτουργήσει ως δίκτυ προστασίας, όσο οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης συνεχίζονται».