Απευθείας επιδότηση: Πότε & πώς θα πάρουν τα ποσά οι επιχειρήσεις

Το επίδομα αναμένεται να καταβληθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, μόλις εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Την απευθείας στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αλλά και αυτοτελώς εργαζομένων με εφάπαξ ποσό για κάλυψη οφειλών σε ενοίκια ή άλλα λειτουργικά έξοδα ανακοίνωσε χθές (17/6) ο Υπουργός Οικονομικών Κωνστσνίνος Πετρίδης, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του τρίτου πακέτου στήριξης της οικονομίας.

«Η Κύπρος είναι από τις πολύ λίγες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προχώρησε σε αυτό το μέτρο», επεσήμανε ο ΥΠΟΙΚ.

>>>Διαβάστε ακόμη: Όλες οι επιχειρήσεις μπαίνουν στο Σχέδιο εκτός αυτές οι 35<<<

Όπως ανέφερε, το επίδομα αναμένεται να καταβληθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, μόλις εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας η οποία μίλησε το πρωί της Πέμπτης (18/6) στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 6, η έγκριση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και οι πληρωμές θα γίνουν με επιταγές προς όλους τους δικαιούχους. Όσους δηλαδή ήταν ενταγμένοι στα σχέδια στήριξης με βάση τα πιο κάτω κριτήρια:

>>>Διαβάστε ακόμη: Στα €150 εκατ. το κόστος των νέων Σχεδίων - 50.000 οι δικαιούχοι<<<

Θυμίζουμε ότι το Σχέδιο Επιδότησης Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοτελώς Εργαζομένων έχει στόχο την κάλυψη μέρους του ενοικίου και των λειτουργικών εξόδων. Το συνολικό ύψος της επιδότησης υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι χορηγίες αφορούν 50.000 πολύ μικρές, μικρές επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους που απασχολούν μέχρι και 50 εργαζόμενους. Το ύψος της εφάπαξ χορηγίας, κατανέμεται ως ακολούθως:

>>>Διαβάστε ακόμη: Δάνεια για επιχειρήσεις: Τι πρέπει να ξέρετε σε 8 απαντήσεις<<<

Αυτοτελώς εργαζόμενοι και πολύ μικρές επιχειρήσεις που τελούσαν υπό πλήρη ή μερική αναστολή των εργασιών τους και ήσαν ενταγμένοι στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας την περίοδο 13 Απριλίου – 12 Μαΐου 2020 και απασχολούσαν:

(α) Μέχρι ένα άτομο: €1250
(β) Από 2 έως5 άτομα: €3000.
(γ) Από 6 έως 9 άτομα: €4000.
(δ) Από 10 έως 50 άτομα: €6000.

 
10749
Thumbnail