ΔΗΣΥ: Να παραμείνουμε αταλάντευτοι στην οδό της σταθερότητας

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για την ολοκλήρωση έκδοσης ομολόγων

Απόλυτη ικανοποίηση γιατί η ορθολογική, όπως αναφέρει, στρατηγική που ακολουθείται μέχρι σήμερα στην οικονομία, έχει θετικά αποτελέσματα στην πράξη, εκφράζει ο ΔΗΣΥ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα αποτελέσματα από την σημερινή (14/1) έκδοση δύο ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως τονίζει, «αυτή η εικόνα της οικονομίας της χώρας που είναι εικόνα όχι μόνο βελτίωσης αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης από την πλευρά των επενδυτών και των διεθνών αγορών, θα πρέπει να λειτουργεί σαν οδηγός ώστε να παραμείνουμε αταλάντευτοι στην οδό της σταθερότητας και της ορθολογικής αναπτυξιακής προοπτικής της κυπριακής οικονομίας».  

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<
 
Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

Η σημερινή έκδοση δυο ομολόγων, 10ετούς ύψους €1,0 δις και 20ετούς ύψους €750 εκ., με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής, γεγονός που καταδεικνύεται και από το ότι η συνολική προσφορά έχει ξεπεράσει τα  €13 δις.  
 
Την ίδια ώρα όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, αποπληρώνεται πρόωρα και το δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που είχε λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, γεγονός που επίσης θα έχει αποτύπωση στην οικονομική προοπτική της χώρας.   
 
Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας γιατί η ορθολογική στρατηγική που ακολουθείται μέχρι σήμερα στην οικονομία, έχει θετικά αποτελέσματα στην πράξη: Από τη μια η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να καλύψει πλέον ανά πάσα στιγμή τις χρηματοδοτικές της ανάγκες και από την άλλη είναι σε θέση να αντλεί χρηματοδότηση από τις αγορές, με χαμηλό επιτόκιο. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Αυτή η εικόνα της οικονομίας της χώρας που είναι εικόνα όχι μόνο βελτίωσης αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης από την πλευρά των επενδυτών και των διεθνών αγορών, θα πρέπει να λειτουργεί σαν οδηγός ώστε να παραμείνουμε αταλάντευτοι στην οδό της σταθερότητας και της ορθολογικής αναπτυξιακής προοπτικής της κυπριακής οικονομίας.

 
9968
Thumbnail