Έρευνα BoC: Δεκαπλασιάστηκε η αισιοδοξία των νοικοκυριών

Τι καταδεικνύει έρευνα της Τράπεζας Κύπρου για τα οικονομικά των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της πανδημίας

Η Τράπεζα Κύπρου, δημοσίευσε σήμερα (20/9) έρευνα της για τα νοικοκυριά και πως αυτά επηρεάστηκαν από τις επιπτώσεις από την πανδημία.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Τράπεζα Κύπρου φαίνεται να συνεχίζεται η σταθερή βελτίωση του κλίματος σε σχέση με την Πανδημία.

Παρόλο που σύμφωνα με τα στοιχεία της BoC, παραμένει χαμηλή σε απόλυτους αριθμούς η αισιοδοξία, η τάση βελτίωσης συνεχίζεται και οι αυξημένες ανησυχίες του Αυγούστου έχουν ξεπεραστεί.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι η αισιοδοξία έχει δεκαπλασιαστεί και η απαισιοδοξία είναι στο 50% της αρχικής.

1

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις δείχνουν μια σταδιακή βελτίωση των νοικοκυριών που δεν έχουν επηρεαστεί, στο 51% (σ.σ. σε σχέση με 42% αρχικά), το οποίο κρίνεται ως υψηλό με δεδομένο το μέγεθος της υγειονομικής κρίσης.  

>>> Διαβάστε εδώ την αντίστοιχη έρευνα της BoC τον Ιανουάριο του 2021 <<<

Σταδιακή βελτίωση, παρουσιάζεται ακόμη και στο σύνολο των επιπτώσεων, όπως δέιχνουν τα στοιχεία καθώς τα νοικοκυριά που έχουν επηρεαστεί λίγο, καθόλου ή θετικά, φτάνουν στο 77% (σ.σ. αρχικά 72%). Ταυτόχρονα, τα νοικοκυριά που έχουν επηρεαστεί πολύ ή έχουν χάσει όλο το εισόδημα έχει μειωθεί στο 23% (σ.σ. από 28%). Όπως φαίνεται η βελτίωση είναι σταδιακή αλλά υπάρχει επίσης σαφής τάση προς μείωση.  

 

2

 
15212