Χάρης σε ΑΚΕΛ για Λιμάνια: Είχαμε κέρδος €23 εκ. ενώ τώρα €50 εκ.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης απαντά στην επιστολή του ΑΚΕΛ για τα Λιμάνια με τα έσοδα προ και μετά ιδιωτικοποίησης τους

Απάντηση στην επιστολή του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το λιμάνι Λεμεσού δίνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι τα έσοδα του κράτους από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού αυξήθηκαν στα 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και ότι το κράτος εισέπραξε από τους ιδιώτες διαχειριστές του λιμανιού 250 εκατομμύρια.

>>> Διαβάστε επίσης: Επιστολή ΓΓ ΑΚΕΛ για Λιμάνι - Ζητά διερεύνηση για παραλείψεις <<<

Αυτούσια η απάντηση:

H κερδοφορία της Αρχής Λιμένων μέχρι το 2016 περιοριζόταν στα 23 εκατομμύρια το χρόνο. Από το 2017 και μετά, τα έσοδα του κράτους από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού αυξήθηκαν στα 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Δηλαδή μέσα στα τελευταία 5 χρόνια, το κράτος εισέπραξε από τους ιδιώτες διαχειριστές του λιμανιού 250 εκατομμύρια, ενώ οι εταιρείες έκαναν και επενδύσεις άλλων 50 εκατομμυρίων.

Και αυτά, για το ΑΚΕΛ αποτελούν σκάνδαλο. Ξέραμε ότι το ΑΚΕΛ δεν τα πάει καλά με τα οικονομικά αλλά φαίνεται πως πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Τα πολύ αυξημένα έσοδα του κράτους από το ιδιωτικοποιημένο λιμάνι της Λεμεσού, του επιτρέπουν να απορροφήσει πράγματι μέρος τουλάχιστον των αυξήσεων που προκύπτουν από το διεθνές εμπόριο.

 
24350