Καρούσος:Η μεγαλύτερη επένδυση στην Κύπρο είναι η Μαρίνα Λάρνακας

Το έργο της μαρίνας στη Λάρνακα, με κόστος €1,2 δις είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Κύπρο, ανέφερε ο Υπ. Μεταφορών

Το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας στη Λάρνακα, με κόστος 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη που έγινε ποτέ στην Κύπρο, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος, εκφράζοντας ικανοποίηση από το γεγονός ότι ο επενδυτής προχωρεί στην υλοποίηση της σύμβασης.

Σε χαιρετισμό του σε τελετή, το βράδυ της Τρίτης, κατά την οποία η μαρίνα Λάρνακας άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, ο κ.  Καρούσος αναφέρθηκε στην «ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία» και είπε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν σημεία αναφοράς, υποδομές και εμπειρίες.

«Ως Υπουργείο Μεταφορών είμαι περήφανος για ό,τι έχουμε πετύχει για τη Λάρνακα, μεταξύ των οποίων την μεγάλη ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας που είναι ένα έργο που θα αλλάξει κατά πολύ τη πόλη του Ζήνωνα, ενώ η ανάπλαση ιδιαίτερα της μαρίνας, θα προσφέρει πολλές εμπειρίες», ανέφερε.

DFBFD

Πρόσθεσε ότι το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της Λάρνακας είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχουμε στη Κύπρο αυτή τη στιγμή, μία επένδυση του 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

>>Διαβάστε επίσης: Η Μαρίνα Λάρνακας ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό<<

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε ότι ο επενδυτής προχωρεί στην υλοποίηση της σύμβασης. Είμαστε τυχεροί που υπάρχουν τέτοιοι αξιόπιστοι επενδυτές και το να ανοίξει η μαρίνα της Λάρνακας για το κοινό, σημαίνει ότι σιγά-σιγά αρχίζει να υλοποιείται το μεγάλο αυτό όραμα για την πόλη» , είπε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι μεταξύ των έργων που έγιναν στην Λάρνακα είναι η ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου και η αναβάθμιση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ένα έργο που ζητούσε η τοπική κοινωνία εδώ και δεκαετίες.

>>Διαβάστε επίσης: Ανοίγει τις πόρτες της στις 28 Οκτωβρίου η μαρίνα Λάρνακας<< 

FBDF

Είπε ότι το Υπουργείο έβαλε και το δικό του λιθαράκι στην μετακίνηση των πετρελαιοειδών από το παραλιακό μέτωπο ούτως ώστε να έχει και η Λάρνακα μια εξαιρετική προοπτική για ανάπτυξη.

>>Διαβάστε επίσης: Ανοίγει σύντομα καφέ και εστιατόριο στην Μαρίνα Λάρνακας<<

«Πριν από λίγες μέρες συζητήσαμε με τον Δήμαρχο της πόλης διάφορα θέματα όπως την δημιουργία κυματοθραυστών για αντιμετώπιση της διάβρωσης που υπάρχει, ούτως ώστε να δημιουργηθούν παραλίες και ένα σωστό παραλιακό μέτωπο», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ