Νέο Σχέδιο: Ποιοί πολίτες δικαιούνται να πάρουν €500

Ποιοι δικαιούνται τα €500 από το νέο Σχέδιο Στήριξης

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα νέα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας για στήριξη εργαζομένων και ανέργων. Δείτε ΕΔΩ λεπτομέρειες για όλα τα σχέδια.

Ένα από τα σχέδια είναι το Ειδικό Σχέδιο Στήριξης Ανέργων 
Όροι και προϋποθέσεις για ένταξη ανέργων στο παρόν Σχέδιο Ειδικού Επιδόματος Στήριξης Ανέργων:
(α)
Οποιοδήποτε πρόσωπο, το οποίο είναι εγγεγραμμένο ως κανονικός άνεργος στο Μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου 2020 και λάμβανε ανεργιακό επίδομα, για το οποίο έχει εξαντλήσει το δικαίωμα για πληρωμή είτε τον Ιανουάριο, είτε τον Φεβρουάριο, είτε τον Μάρτιο, είτε τον Απρίλιο, είτε τον Μάιο, είτε τον Ιούνιο 2020 δύναται να ενταχθεί στο Σχέδιο Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος, εφόσον κληθεί να παρουσιαστεί στα κατά τόπους γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και επιβεβαιωθεί ότι είναι ικανό και διαθέσιμο για εργασία. Νοείται ότι θα γίνουν από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι απαραίτητες διευθετήσεις για την παρουσίαση ανέργων στα κατά τόπους γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

>>>Διαβάστε ακόμη: 17,500 πολίτες «κλώτσησαν» 20% έκπτωση στο ρεύμα που δικαιούνται <<<

Το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Ανέργων δεν παρέχεται για οποιαδήποτε περίοδο, για την οποία ο άνεργος λαμβάνει ανεργιακό επίδομα, επίδομα ασθενείας, επίδομα μητρότητας, επίδομα πατρότητας, θεσμοθετημένη σύνταξη ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα από τα Ειδικά Σχέδια που υλοποιούνται από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατά τον Οκτώβριο 2020. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 
Η ηλεκτρονική αίτηση ΕΔΩ

 
14228