ΠΟΑΣΟ: Σημαντικό βήμα η εισαγωγή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού

Η εισαγωγή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού είναι σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αναφέρει η ΠΟΑΣΟ

Η εισαγωγή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΠΟΑΣΟ).

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΟ αναφέρει ότι για να επέλθει μείωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στις χαμηλότερες ιεραρχικά κλίμακες δεν είναι σε καμία περίπτωση η λύση.

Αντιθέτως, προσθέτει, πιο δίκαιη κατανομή του εθνικού εισοδήματος και καλύτερο επίπεδο ζωής για τους εργαζόμενους θα επιφέρει η αύξηση των μισθών των «υπαμειβόμενων» εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

>>Διαβάστε επίσης: Κατώτατος: Ρύθμιση ωριαίας απόδοσης ζητούν οι συντεχνίες<<

Σημειώνει ακόμη ότι η "πολυσυζητημένη εισαγωγή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, η οποία μπορεί να θεωρείται δεδομένη μέχρι τέλος του έτους, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση".

>>Διαβάστε επίσης: Κατώτατος: Τέλος Αυγούστου η κοινή συνάντηση – Αποφασίζει ο ΠτΔ<<

"Δηλαδή, προς δίκαιους και αξιοπρεπείς μισθούς για εργασία στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε αυτούς που τους έχουν περισσότερο ανάγκη. Ως αποτέλεσμα, θα μειωθεί η διαφορά μεταξύ μερίδας των «χαμηλόμισθων» υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο τομέα και θα επέλθει μερική διόρθωση μέρους της ανισότητας που εντόπισε το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών" καταλήγει.

ΚΥΠΕ