Εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το Γενικό Σχέδιο Υγείας θα εφαρμοστεί, αλλά…

Αποτελέσματα που να βεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς σε σχέση με το ΓεΣΥ, πέραν των ανακοινώσεων, αναμένει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις διαβεβαιώσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

>>> Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το Plan B για την εφορμογή του ΓεΣΥ <<<

Σε δηλώσεις του και απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι υπάρχει ανησυχία στον κόσμο όσον αφορά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, είπε ότι θέλει να στείλει στον κόσμο ένα μήνυμα, «εδώ είμαστε», ψήφισαν τα νομοσχέδια παρ’ όλο που είχαν διαφορετική αντίληψη, αλλά το έκαναν για τους ασθενείς επειδή «δεν είμαστε μια πολιτική δύναμη που πολιτευόμαστε με το γινάτι». 

Δώσαμε, συνέχισε, ότι εργαλείο ζητήθηκε από την Βουλή και τον πολιτικό κόσμο, και τώρα «αναμένουν οι πολίτες και εμείς, αποτελέσματα. Την 1η Ιουνίου ο πολίτης δικαιούται να έχει αυτό για το οποίο θα αρχίσει να πληρώνει από την 1η Μαρτίου. Θέλουν να μπορούν να επιλέγουν και τον ιδιώτη γιατρό με τα λεφτά που θα δίδουν, είπε ο κ. Νεοφύτου». 

Περαιτέρω ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως, «έγινε μια προσπάθεια από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να έχουμε από την 1η Ιουνίου ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας».

>>> ΓεΣΥ: Πλαφόν στον αριθμό των γιατρών μελετά ο ΟΑΥ <<<

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι αυτό θα λειτουργήσει εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτά που λέει ο ΟΑΥ και ο ΟΚΥΠΥ, με βάση τις ανακοινώσεις τους, με κάνουν αισιόδοξο. Εκτός αν δεν μας δίνουν την σωστή εικόνα», συνέχισε. 

Σημείωσε ότι δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις διαβεβαιώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς, αλλά – είπε – «θέλω να δω το αποτέλεσμα, πέραν των ανακοινώσεων».