Εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το Γενικό Σχέδιο Υγείας θα εφαρμοστεί, αλλά…

Αποτελέσματα που να βεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς σε σχέση με το ΓεΣΥ, πέραν των ανακοινώσεων, αναμένει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις διαβεβαιώσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

>>> Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το Plan B για την εφορμογή του ΓεΣΥ <<<

Σε δηλώσεις του και απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι υπάρχει ανησυχία στον κόσμο όσον αφορά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, είπε ότι θέλει να στείλει στον κόσμο ένα μήνυμα, «εδώ είμαστε», ψήφισαν τα νομοσχέδια παρ’ όλο που είχαν διαφορετική αντίληψη, αλλά το έκαναν για τους ασθενείς επειδή «δεν είμαστε μια πολιτική δύναμη που πολιτευόμαστε με το γινάτι». 

Δώσαμε, συνέχισε, ότι εργαλείο ζητήθηκε από την Βουλή και τον πολιτικό κόσμο, και τώρα «αναμένουν οι πολίτες και εμείς, αποτελέσματα. Την 1η Ιουνίου ο πολίτης δικαιούται να έχει αυτό για το οποίο θα αρχίσει να πληρώνει από την 1η Μαρτίου. Θέλουν να μπορούν να επιλέγουν και τον ιδιώτη γιατρό με τα λεφτά που θα δίδουν, είπε ο κ. Νεοφύτου». 

Περαιτέρω ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως, «έγινε μια προσπάθεια από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να έχουμε από την 1η Ιουνίου ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας».

>>> ΓεΣΥ: Πλαφόν στον αριθμό των γιατρών μελετά ο ΟΑΥ <<<

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι αυτό θα λειτουργήσει εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτά που λέει ο ΟΑΥ και ο ΟΚΥΠΥ, με βάση τις ανακοινώσεις τους, με κάνουν αισιόδοξο. Εκτός αν δεν μας δίνουν την σωστή εικόνα», συνέχισε. 

Σημείωσε ότι δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις διαβεβαιώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς, αλλά – είπε – «θέλω να δω το αποτέλεσμα, πέραν των ανακοινώσεων».

 
6193
Thumbnail

Το Τμήμα Επιμόρφωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), διοργανώνει μία σειρά Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων με θέμα την Αφερεγγυότητα την ερχόμενη εβδομάδα 9-13 Δεκεμβρίου 2019 στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στα Σεμινάρια θα λάβουν μέρος Δικαστές Επαρχιακών Δικαστηρίων, Νομικοί Λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Πρωτοκολλητές και Λειτουργοί της Κεντρικής Τράπεζας όπως επίσης και του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Οι εμπειρογνώμονες εκπαιδευτές των Σεμιναρίων, οι Δικαστές  Leif Clark από τις Η.Π.Α και η Marie Baker από την Ιρλανδία θα παρουσιάσουν, με τρόπο πρακτικό και διαδραστικό, το πλαίσιο της Αφερεγγυότητας και συγκεκριμένα πρόνοιες που αφορούν τον περί Εταιριών Νόμο που σχετίζεται με το Διορισμό Εξεταστών και τον περί Αφερεγγυότητας Φυσικών Προσώπων Νόμου σε σχέση με Προσωπικά Σχέδια Αποπληρωμής.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Θα γίνει επίσης μία παρουσίαση για τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία και τις πιθανές επιπτώσεις στην Κύπρο σε σχέση με τους υπό αναφερόμενους Νόμους.
 

article 1