Εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το Γενικό Σχέδιο Υγείας θα εφαρμοστεί, αλλά…

Αποτελέσματα που να βεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς σε σχέση με το ΓεΣΥ, πέραν των ανακοινώσεων, αναμένει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις διαβεβαιώσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

>>> Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το Plan B για την εφορμογή του ΓεΣΥ <<<

Σε δηλώσεις του και απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι υπάρχει ανησυχία στον κόσμο όσον αφορά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, είπε ότι θέλει να στείλει στον κόσμο ένα μήνυμα, «εδώ είμαστε», ψήφισαν τα νομοσχέδια παρ’ όλο που είχαν διαφορετική αντίληψη, αλλά το έκαναν για τους ασθενείς επειδή «δεν είμαστε μια πολιτική δύναμη που πολιτευόμαστε με το γινάτι». 

Δώσαμε, συνέχισε, ότι εργαλείο ζητήθηκε από την Βουλή και τον πολιτικό κόσμο, και τώρα «αναμένουν οι πολίτες και εμείς, αποτελέσματα. Την 1η Ιουνίου ο πολίτης δικαιούται να έχει αυτό για το οποίο θα αρχίσει να πληρώνει από την 1η Μαρτίου. Θέλουν να μπορούν να επιλέγουν και τον ιδιώτη γιατρό με τα λεφτά που θα δίδουν, είπε ο κ. Νεοφύτου». 

Περαιτέρω ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως, «έγινε μια προσπάθεια από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να έχουμε από την 1η Ιουνίου ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας».

>>> ΓεΣΥ: Πλαφόν στον αριθμό των γιατρών μελετά ο ΟΑΥ <<<

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι αυτό θα λειτουργήσει εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτά που λέει ο ΟΑΥ και ο ΟΚΥΠΥ, με βάση τις ανακοινώσεις τους, με κάνουν αισιόδοξο. Εκτός αν δεν μας δίνουν την σωστή εικόνα», συνέχισε. 

Σημείωσε ότι δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις διαβεβαιώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς, αλλά – είπε – «θέλω να δω το αποτέλεσμα, πέραν των ανακοινώσεων».

 
3873
Thumbnail

Mειωμένη χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Φύτος Θρασυβούλου, την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στην Επαρχία Πάφου κατά τον μήνα Ιούνιο.

Ο κ. Θρασυβούλου, που είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η μείωση της επισκεψιμότητας τον Ιούνιο ήταν αναμενόμενη, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί τον Ιούλιο και Αύγουστο που είναι κατεξοχήν τουριστικοί μήνες. 

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Δυστυχώς, είπε, «δεν θα μπορέσει η φετινή χρονιά να αγγίξει την περσινή, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας».

Εκτίμησε παράλληλα ότι στην αύξηση της επισκεψιμότητας συμβάλουν τα μέγιστα οι πτήσεις χαμηλού κόστους. 
 
Eρωτηθείς σχετικά, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα κέντρα αναψυχής που είχαν «βάλει λουκέτο» λόγω της κρίσης, δεν έχουν επαναλειτουργήσει, ευχήθηκε ωστόσο η αύξηση του τουρισμού να κρατήσει τα κέντρα αναψυχής ανοικτά φέτος, αλλά και την επόμενη τουριστική περίοδο. 

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ και του ΣΙΚΑΠ κάλεσε το Υπουργείο Τουρισμού να ολοκληρώσει σύντομα τη νέα νομοθεσία που αφορά τα κέντρα αναψυχής, και η οποία βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας. 

Κατά αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής θα γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους μέσα στο νέο καθεστώς. 

ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους

article 1