Προς επέκταση το Σχέδιο για αγορά ηλεκτρικού οχήματος

Αυξημένο το ενδιαφέρον των πολιτών για συμμετοχή στο Σχέδιο – Υποβλήθηκαν πέραν των 430 αιτήσεων

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον πολιτών για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με επιχορήγηση από το κράτος 5.000 ευρώ ή και 7.000 ευρώ εάν ταυτόχρονα αποσύρουν το παλαιό τους όχημα, αφού μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 430.

Ως αποτέλεσμα τούτου, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, θα καταθέσει, εντός δύο βδομάδων, πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για επέκταση του Σχεδίου, προκειμένου να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο πολίτες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού, ο κ. Καρούσος είπε πως λόγω του εντυπωσιακού ενδιαφέροντος που υπήρξε ιδιαίτερα για το σχέδιο αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το Υπουργικό αποφάσισε πως θα επεκτείνει το σχέδιο για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 
Όπως είπε, μετά από δύο εβδομάδες ο ίδιος μαζί με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, θα καταθέσουν μια πιο αναλυτική πρόταση για το πώς θα επεκταθεί το σχέδιο αυτό, το οποίο θα λαμβάνει και άλλες παραμέτρους όπως οι υποδομές, οι σταθμοί φόρτισης και άλλα θέματα που έχουν σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 
Ο κ. Καρούσος είπε πως μέχρι σήμερα το πρωί υπήρξαν περισσότερες από 430 αιτήσεις για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος ενώ αρχικά το σχέδιο προνοούσε την επιχορήγηση 100 τέτοιων οχημάτων. Με την επέκταση του σχεδίου στέλνεται το μήνυμα, σημείωσε, ότι η Κυβέρνηση προωθεί την χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων για περιβαλλοντικούς λόγους.
 
Ερωτηθείς σχετικά με το επιπλέον κόστος, ο κ. Καρούσος είπε πως το κίνητρο θα συνεχίσει να είναι το ίδιο, δηλαδή 5 χιλιάδες ευρώ και αν υπάρχει και απόσυρση συνολικά 7 χιλιάδες ευρώ. Σε δύο εβδομάδες, είπε, θα υπάρχει αναλυτικά το πώς προχωρά το σχέδιο με βάση το ενδιαφέρον που θα επιδειχθεί.
 
«Θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε όσες περισσότερες αιτήσεις μπορούμε και φυσικά θα είναι και αναλόγως του προϋπολογισμού που θα είναι διαθέσιμος, των πιστώσεων που θα έχουμε σαν Υπουργείο. Το συζητήσαμε και με τον Υπουργό Οικονομικών, σε δύο εβδομάδες θα έρθει η πρόταση και θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις. Πήραμε το μήνυμα ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ηλεκτρικά αυτοκίνητα για αυτό και εμείς άμεσα ανταποκρινόμαστε και θα επεκτείνουμε το σχέδιο», είπε.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Σε ερώτηση αν αυτή η πολιτική θα επεκταθεί και το 2021, ο Υπουργός Μεταφορών απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως ένας από τους τρόπους για να πετύχουμε τους περιβαλλοντικούς στόχους είναι η αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων με μη ρυπογόνα. Επομένως, κατέληξε, αυτή η τακτική θα καθιερωθεί.

Υπενθυμίζεται πως, το Σχέδιο Απόσυρσης Παλαιού Οχήματος και Προώθησης του Ηλεκτρικού Οχήματος που ξεκίνησε χθες (4/2), και για το οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, προνοούσε ότι για την πτυχή της αγοράς ηλεκτρικού οχήματος θα επωφελούνταν μόνο 100 πρόσωπα.

 
20086
Thumbnail