Πρωτοσέλιδα σήμερα (21/01): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 21/01/2022

Η επαναφορά του δικαιώματος χρήσης κρατικών οχημάτων από αξιωματούχους σε 24ωρη βάση, οι αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί εμπλοκής Κυπρίων σε κύκλωμα μαστροπείας, με αφορμή την υπόθεση που αφορά την 24χρονη η οποία φέρεται να υπέστη ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη, οι πληροφορίες για κινήσεις του ξένου παράγοντα σε σχέση με το Κυπριακό, οι διαδικασίες πώλησης ΜΕΔ και εξυπηρετούμενων δανείων, και η κατάσταση στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες την Παρασκευή.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Οι 2 εταιρείες που ήδη παράγουν / διοχετεύουν ενέργεια στην Κύπρο

2/ Πρωτόκολλο για Πτήσεις: Αισιόδοξο αλλά «δεν βλέπουμε» το 2019

3/ Καζάκος: Τα «πράσινα» πλοία είναι πιο κερδοφόρα

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Γιατί σιώπησε;» πως ο Ελλαδίτης ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης έκοψε τις δηλώσεις και αποφεύγει την Αστυνομία που τον ψάχνει να δώσει κατάθεση για τους ισχυρισμούς του περί εμπλοκής Κύπριου σε κύκλωμα βιαστών. Αλλού αναφέρει πως υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για τα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας. Επίσης γράφει πως σύμφωνα με την Υπουργό Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, το φθινόπωρο ανοίγει τελικά η αγορά ηλεκτρισμού.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Testing, testing, testing… από Δευτέρας κι ας φωνάζουν

2/ Φόβος και τρόμος ανήλικοι στη Λεμεσό - Ληστείες, απειλές, ζημιές

3/ Απαλλαγή από εφεδρεία και αναπάντητα ΦΑΠ: Έρχονται μηνύσεις

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Το Υπουργικό ξαναμοιράζει τις λιμουζίνες για 24ωρη χρήση» αναφέρει πως το Υπουργικό Συμβούλιο επανέφερε το δικαίωμα χρήσης κρατικής λιμουζίνας επί 24ωρου βάσεως σε αξιωματούχους, συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη και στους Γενικούς Διευθυντές του Δημοσίου. Αλλού αναφέρει πως στον αέρα βρίσκονται τα περί κυκλώματος μαστροπείας στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της πώλησης ΜΕΔ από την Ελληνική Τράπεζα και εξυπηρετούμενων δανείων από την ΚΕΔΙΠΕΣ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επιστροφή στις λιμουζίνες» για νέους κανονισμούς για δωρεάν αυτοκίνητο με όλα τα έξοδα πληρωμένα για εκλεκτούς αξιωματούχους και ότι κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει τους κανονισμούς ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι είναι προφανές ότι στην Κύπρο χάσαμε το μέτρο. Αλλού αναφέρει πως έρχεται και η καταιγίδα «Ελπίς» στην Κύπρο αλλά θα είναι ήπια. Επίσης γράφει πως άνοιξε ο δρόμος για τέλεση γάμων εντός αρχαίων μνημείων με κανονισμούς του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πληρώνουμε 70 εκ. ευρώ τον χρόνο για την καθυστέρηση στην έλευση φυσικού αερίου» πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ενεργειακή ασφάλεια. Αλλού προβάλλει φωτογραφία του Φίλιππου Χρίστου με αγρινά σε χιονισμένο τοπίο. Επίσης γράφει για πακέτο προτάσεων από την ΠΕΟ για στήριξη χαμηλόμισθων οι οποίοι επιβαρύνονται δυσανάλογα από τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών και των υλικών οικοδομής.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα "Cyprus Mail" με τίτλο στο κύριο της θέμα «Το `test to stay` μπορεί να αποτελέσει ένα νέο πρότυπο» γράφει πως ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως η Κυβέρνηση σκέφτεται να επεκτείνει το μέτρο του "test to stay" για την COVID-19  και σε ορισμένους άλλους τομείς εκτός από τα σχολεία. Επίσης φιλοξενεί πρωτοσέλιδα φωτογραφία της φωτογράφου του ΚΥΠΕ, Κάτιας Χριστοδούλου, με αγρινά στην χιονισμένη περιοχή των Πλατανιών. Αλλού προβάλλει δηλώσεις δικηγόρου στην Ελλάδα πως υπήρχαν Κύπριοι στο πάρτι σε ξενοδοχείο στην Ελλάδα όπου 24χρονη φέρεται να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σπρώχνουν σε λύση - πακέτο Κυπριακού - ενεργειακών» πως επανέρχονται στο προσκήνιο η θέση Ερντογάν για «διάσκεψη» για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου και η βρετανική φόρμουλα για λύση «μέσης απόστασης». Αλλού αναφέρει πως άκρως επικίνδυνο για τη δημοκρατία κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις μολυσματικές ασθένειες βάζουν στον πάγο Βουλή και δικαστική εξουσία. Επίσης γράφει για τιμές - φωτιά στην αγορά.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ο ΟΗΕ καλύπτει την τουρκική αδιαλλαξία μέσω των ΜΟΕ» αναφέρει πως με δήθεν πρόθεση την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο πλευρές στην Κύπρο, η Γραμματεία του ΟΗΕ, έχοντας πίσω της τη Βρετανία, επαναφέρει πιεστικά την εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αλλού γράφει για αμηχανία του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ να απαντήσει σε ερωτήσεις του Νίκου Αντωνιάδη για το Κυπριακό. Επίσης προβάλλει την αναφορά της νέας Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στη διαίρεση της Κύπρου.

ΚΥΠΕ

 
20997
Thumbnail