Σχέδιο Ανάκαμψης: Επιτεύχθηκαν 8 ορόσημα της 2ης αίτησης πληρωμής

Παράλληλα, για 3 ορόσημα παρατηρείται καθυστέρηση

Από τα 18 ορόσημα της 2ης αίτησης πληρωμής του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου 8 έχουν επιτευχθεί, 4 έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και 3 βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ για 3 ορόσημα παρατηρείται καθυστέρηση.

>>Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Αυξάνει συντάξεις μελών Ταμείου Προνοίας και Συντάξεων<<

Το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, ενημερώθηκε για την πρόοδο που παρατηρείται στην επίτευξη των οροσήμων της 2ης και 3ης αίτησης πληρωμής του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου (ΣΑΑ).

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, η πρόοδος στην επίτευξη των 18 οροσήμων της 2ης αίτησης πληρωμής έχει ως εξής: Από τα 18 ορόσημα, 8 έχουν επιτευχθεί, 4 έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και 3 βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ για 3 ορόσημα παρατηρείται καθυστέρηση. 

 

>>> Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Οικονομική βοήθεια σε κατοίκους ορεινών περιοχών

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην επίτευξη των οροσήμων της 2ης και 3ης αίτησης πληρωμής.  Σύμφωνα με τη Συμφωνία Επιχειρησιακών Ρυθμίσεων, η 2η αίτηση πληρωμής που αφορά σε 18 ορόσημα/στόχους με ημερομηνίες ολοκλήρωσης το 1° και 2° τρίμηνο του 2022 θα πρέπει να υποβληθεί στην ΕΕ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ η 3η αίτηση πληρωμής που αφορά σε 30 ορόσημα/στόχους με ημερομηνίες ολοκλήρωσης το 3° και 4° τρίμηνο του 2022 θα πρέπει να υποβληθεί στην ΕΕ μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

ΚΥΠΕ