Τι συζητά σήμερα (28/11) η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών

Ακόμη 4 προϋπολογισμοί θα βρεθούν προς συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στα πλαίσια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023. Να σημειώσουμε πως ενώπιον της Επιτροπής θα τεθεί και η αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας που αφορά την επέκταση της αναστολής εκποιήσεων που ψήφισε η Ολομέλεια.  

Να υπενθυμίσουμε πως ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης είχε παρουσιάσει ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2023 (Διαβάστε εδώ όσα ειπώθηκαν κατά την πρώτη συνεδρία).

>>> Διαβάστε εδώ όλα όσα αφορούν τον προϋπολογισμό 2023 <<<

Η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28 Νοεμβρίου. 

 

Σημειώνεται ότι η τριήμερη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού έχει καθοριστεί στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ενώπιον της Επιτροπής θα παρουσιαστούν οι προϋπολογισμοί του Υπουργείου Μεταφορών, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού και της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, ενώ παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί πως θα τεθούν προς συζήτηση προς έγκριση κυβερνητικές τροποποιήσεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023. 

Την Επιτροπή επίσης θα απασχολήσει η αποδέσμευση κονδυλίου που ζήτησε το Υπουργείο Οικονομικών για το Τμήμα Φορολογίας, αλλά και η εξαίρεση από την Απαγόρευση Πλήρωσης Κενών θέσεων για το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Παράλληλα η Επιτροπή θα συζητήσει και τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΚΟΑ για το 2022 αλλά και η έγκριση του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2023

Διαβάστε αυτούσια την ατζέντα:

 
24338