Αυστηρό μήνυμα ΠτΔ - Προειδοποιεί με λήψη αυστηρότερων μέτρων

Στην περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα (31/7)

Το μήνυμα ότι, «η μη τήρηση των μέτρων που η Κυβέρνηση εξήγγειλε σήμερα (31/7) θα έχει ως συνέπεια την ανεπιθύμητη από όλους λήψη περαιτέρω αυστηρών μέτρων, προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών με επικίνδυνες ωστόσο οικονομικές συνέπειες», στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να σεβαστούν όσα με τις θυσίες του ο λαός έχει πετύχει.

Σε γραπτή δήλωσή του με αφορμή την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει πως, «με μεγάλο προβληματισμό, η Κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα συμπληρωματικά μέτρα για αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας».

«Η διεθνής αναγνώριση ότι η χώρα μας αντιμετώπισε την πανδημία με επιτυχία ήταν αποτέλεσμα όχι μόνο των μέτρων που η Κυβέρνηση με αποφασιστικότητα είχε λάβει, αλλά και της υπευθυνότητας και της συνεργασίας των πολιτών», προσθέτει.

>>> Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους - Πρόστιμο €300 <<<

«Τα καλά αποτελέσματα, δυστυχώς, παρά τις κατ’ επανάληψη αναφορές τόσο της Κυβέρνησης όσο και της επιστημονικής ομάδας πως ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, οδήγησαν σε εφησυχασμό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μια επικίνδυνη έξαρση με απρόβλεπτες συνέπειες», σημειώνει.

Η μη τήρηση των μέτρων που η Κυβέρνηση εξήγγειλε σήμερα, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «θα έχει ως συνέπεια την ανεπιθύμητη από όλους λήψη περαιτέρω αυστηρών μέτρων, προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών με επικίνδυνες ωστόσο οικονομικές συνέπειες».

«Απευθύνω έκκληση προς όλους να σεβαστούμε τα όσα με τις θυσίες του ο λαός μας έχει επιτύχει, να τηρούμε με υπευθυνότητα τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, που στηρίζονται στις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, καθώς και της άριστης επιστημονικής ομάδας που συμβουλεύει την Κυβέρνηση», καταλήγει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 

 
14298
Thumbnail