Δεν ανακοινώνονται σήμερα νέα μέτρα - Έκτακτο Υπουργικό στις 12/3

Ανατροπή προκύπτει με τις χαλαρώσεις που θα ανακοίνωνε σήμερα ο Υπουργός Υγείας

Ανατροπή προέκυψε με τις χαλαρώσεις που θα ανακοίνωνε σήμερα ο Υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τελευταία εξέλιξη, λόγω της ανησυχίας για την αύξηση κρουσμάτων (χθες ξεπέρασαν τα 400), οι ανακοινώσεις μετατέθηκαν για την Παρασκευή, αφού επαναξιολογηθεί η κατάσταση. Θα γίνει εκ νέου συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή στις 09:30 και έπειτα θα ανακοινωθούν οι νέες αποφάσεις. 

Μόνο έξω φαγητό και καφές / Αυτά πρότειναν οι ειδικοί στον ΠτΔ

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και τον Υπουργό Υγείας το reopening της εστίασης, αλλά μόνο στους εξωτερικούς χώρους και όχι στους εσωτερικούς. Αυτό ανέφερε πηγή της επιστημονικής ομάδας στην Offsite το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγη ώρα μετά την αναβολή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για νέες χαλαρώσεις. Πάντως, οι ειδικοί προβλέπουν πιθανή αύξηση των κρουσμάτων στις επόμενες μέρες.

Όπως πληροφορούμαστε, οι δυο επόμενες μέρες μέχρι την Παρασκευή οπότε και θα συνέλθει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο για να μελετήσει το ενδεχόμενο χαλαρώσεων και δη επαναλειτουργίας των καφεστιατορίων θα είναι καθοριστικές.

Αρμόδια πηγή δήλωσε ότι «θα πρέπει να δούμε τόσο την ροή των κρουσμάτων, αλλά κυρίως των νοσηλειών. Οι 154 νοσηλευόμενοι την Τρίτη χτυπούν καμπανάκι ανησυχίας». Η ίδια πηγή ανέφερε ότι υπάρχει προβληματισμός και για την επιδημιολογική εικόνα στη Λεμεσό.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο νέας σύσκεψης με τον Υπουργό Υγείας το επόμενο διήμερο, αυτη τη στιγμή είναι πιθανό, αλλά δεν καθορίστηκε τίποτε ακόμα. Πηγή από την επιστημονική ομάδα μάς είπε ότι το ενδεχόμενο ολικής ανατροπής με παράταση του lockdown στην εστίαση και μη επιστροφής μαθητών του Γυμνασίου την Τρίτη θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων. Πάντως, η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι η ροή των κρουσμάτων μάλλον θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες.

 

 

 
27751