ΔΗΚΟ για πανδημία: Kατώτερη των περιστάσεων η Κυβέρνηση

Την προχειρότητα των κυβερνώντων πληρώνουν και πάλι οι πολίτες»

Μετά το ΑΚΕΛ, που ζήτησε την «παραίτητη των υπεθύνων για το φιάσκο του εμβολιαστικού προγράμματος», όπως είπε χαρακτηριστικά και την απάντηση του Προεδρικού σε αυτό, υπογραμμίζοντας ότι «το ΑΚΕΛ δεν έχει πρόταση, αλλά άρνηση και για αυτό επικρίνουν τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση», σειρά πήρε το ΔΗΚΟ σημειώνοντας ότι, η κυβέρνηση παρουσιάζεται για ακόμα μια φορά κατώτερη των περιστάσεων».

Πιο συγκεκριμένα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου σημείωσε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ότι «μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι οι πολίτες υπόκεινται το τελευταίο διάστημα σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία. Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, η ίδια δυστυχώς, παρουσιάζεται για ακόμα μια φορά κατώτερη των περιστάσεων».

Και αυτό διότι όπως διεφάνη, η πολυδιαφημιζόμενη πύλη εμβολιασμού μέσα από την οποία οι πολίτες μπορούν να διευθετήσουν τα ραντεβού τους, δεν είναι καθόλου λειτουργική και δεν  έχει εν τέλει τις προδιαγραφές, ώστε να «αντέξει» τις πραγματικές ανάγκες, συμπληρώνει.

Δείτε επίσης: Κόκκινος για Πύλη Εμβολιασμού: Δεν είναι θέμα απόδοσης ευθυνών

Παράλληλα τονίζει ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Κύπρο κινείται με αργούς ρυθμούς. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει καθημερινά  ότι η πύλη έχει επιτέλους αναβαθμιστεί, για να είναι έτοιμη να δεχθεί μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Τα όσα βιώνουν όμως οι πολίτες με την ανεπάρκεια και την προχειρότητα των αρμοδίων, προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

 
Για ακόμα μια φορά δυστυχώς, προκύπτουν πολλά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τις προδιαγραφές της Πύλης, το κόστος, αλλά και τις ευθύνες όσων αποφασίζουν για το μέλλον των πολιτών και διαχειρίζονται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με την υγεία και την υπομονή των πολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

 
23402