ΔΗΣΥ: Το ατύχημα στο Μαρί ήταν εθνική τραγωδία

Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ και από κανένα, τόνισε ο ΔΗΣΥ

Σε σημερινή (11/7) ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ για τη μαύρη επέτειο της έκρηξης στο Μαρί ανέφερε πως, το ατύχημα στο Μαρί, ήταν μια εθνική τραγωδία που δεν πρέπει και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ και από κανένα.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ: 
11 Ιουλίου του 2011. Λέγεται συχνά πως τον χρόνο δεν τον σταματά τίποτα. Πως κυλάει κλείνοντας πίσω του πληγές απαλύνοντας τον πόνο. Κι όμως, ο χρόνος σταμάτησε στις 11 Ιουλίου του 2011, σε ακόμη ένα καλοκαίρι για την πατρίδα μας που το σημάδεψε άλλη μια τραγωδία. Μια από τις τραγικότερες στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Εκείνη η μέρα χαράκτηκε ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη του λαού μας ως η μέρα που οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και οι άστοχοι πολιτικοί αυτοσχεδιασμοί, σε συνδυασμό με μια σωρεία εγκληματικών λαθών και παραλείψεων προκάλεσαν στη χώρα μια άνευ προηγουμένου καταστροφή, η οποία συντάραξε εκ βάθρων την κοινωνία επιφέροντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία των πολιτειακών θεσμών στο σύνολό τους. Χάθηκαν εκείνη την ημέρα 13 συνάνθρωποί μας, 13 ήρωες αφοσιωμένοι στο καθήκον γιατί το κράτος επέδειξε πρωτοφανείς ανεπάρκειες και ελλείψεις. Γιατί διαπράχθηκαν συσσωρευμένα και επαναλαμβανόμενα λάθη που όχι μόνο η απώλεια των συνανθρώπων μας δεν μας επιτρέπει να επαναληφθούν, αλλά η ίδια μας η συνείδηση.

Σήμερα μπορεί οι υλικές ζημιές να έχουν αποκατασταθεί, τίποτα όμως δεν μπορεί πραγματικά να αποκαταστήσει την τόσο άδικη απώλεια εκείνων που με απαράμιλλο θάρρος και αυταπάρνηση προσέφεραν την ίδια τους τη ζωή στο βωμό του καθήκοντος και των τραυματιών, οι οποίοι αν και δεν έδωσαν τη ζωή τους, θυσίασαν τη σωματική τους ακεραιότητα για πάντα.  Η χρονική απόσταση δεν απαλύνει τον πόνο για κανέναν. Τον εμπεδώνει.

Αποτελεί έτσι υπέρτατο καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, να διασφαλίσουμε διαχρονικά τέτοιες συνθήκες υπεύθυνης και ασφαλούς διακυβέρνησης αλλά και ορθής κατεύθυνσης στην εξωτερική μας πολιτική, ώστε τέτοιες τραγωδίες να μην συμβούν ποτέ ξανά. Το ατύχημα στο Μαρί, ήταν μια εθνική τραγωδία που δεν πρέπει και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ και από κανένα.
 

 
14573
Thumbnail