ΕΔΕΚ: Η τήρηση ίσων αποστάσεων πλήττει την αξιοπιστία του ΓΓ ΟΗΕ

Για συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης του κατοχικού καθεστώτος από τα Ηνωμένα Έθνη, έκανε λόγο ο Χρ. Ιακώβου

Την θέση πως, «η τήρηση ίσων αποστάσεων και η ουδετερότητα ανάμεσα στην ΚΔ και το κατοχικό καθεστώς πλήττουν την αξιοπιστία του ΓΓ και τις συμβάσεις του ΟΗΕ», εξέφρασε σήμερα (16/7) ο Σύμβουλος του Προέδρου της ΕΔΕΚ για το Κυπριακό, Χρίστος Ιακώβου.

Όπως είπε, «η έκθεση του Γενικού Γραμματέα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ χαρακτηρίζεται από την εκκωφαντική σιωπή που τηρεί ως προς τις ευθύνες της τουρκικής πλευράς και την επαναλαμβανόμενη προκλητική της στάση». 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Καμία αναφορά δεν γίνεται για τις ευθύνες της τουρκικής πλευράς και τις προκλητικές της ενέργειες στην Αμμόχωστο και την κυπριακή ΑΟΖ όπου αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα μίας χώρας μέλους των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε.

«Οφείλουμε, ακόμη, να σημειώσουμε ότι είναι αδιανόητο να προωθείται η ρύθμιση των ενεργειακών θεμάτων πριν από τη λύση του κυπριακού, δεδομένης της συμπεριφοράς της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος», συνέχισε ο κ. Ιακώβου.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως αδιανόητη την τήρηση ίσων αποστάσεων και την ουδετερότητα ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το κατοχικό καθεστώς, στοιχεία τα οποία, όπως είπε, πλήττουν την αξιοπιστία του Γενικού Γραμματέα και των συμβάσεων του ίδιου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Εξάλλου, υπογράμμισε, «αυτή η συστηματική προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για περαιτέρω αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος γίνεται κατά παράβαση και των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ».

«Καλούμε την κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις επιλογές της και στις αποφάσεις της ώστε άμεσα ή έμμεσα να μην συμβάλλει στην αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος», κατέληξε.
 

 
23538