ΕΔΕΚ: Όχι σε άτυπη Πενταμερή-Ναι σε Διεθνή Διάσκεψη

Τι δήλωσε ο Κωστής Ευσταθίου

Όχι σε άτυπη Πενταμερή και ναι σε Διεθνή Διάσκεψη, τονίζει σε σημερινή (18/11) του δήλωση ο βουλευτής του Κ. Σ. ΕΔΕΚ, κ. Κωστή Ευσταθίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευσταθίου στην δήλωσή του ανέφερε ότι, «τα όσα αυτή τη στιγμή δηλώνει ο κατοχικός ηγέτης περί λύσης δύο κρατών και διαψεύδει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνουν τη θέση της ΕΔΕΚ ότι δεν έπρεπε να είχαμε καταλήξει σε συνάντηση εν μέσω προκλήσεων της Τουρκίας, και των δηλώσεων και στόχων αυτής, τόσο από τον Ερντογάν όσο και από τον εκπρόσωπο της κατοχής, τον κ. Τατάρ».

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Κωστή Ευσταθίου:
«Τα όσα αυτή τη στιγμή δηλώνει ο κατοχικός ηγέτης περί λύσης δύο κρατών και διαψεύδει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνουν τη θέση της ΕΔΕΚ ότι δεν έπρεπε να είχαμε καταλήξει σε συνάντηση εν μέσω προκλήσεων της Τουρκίας, και των δηλώσεων και στόχων αυτής, τόσο από τον Ερντογάν όσο και από τον εκπρόσωπο της κατοχής, τον κ. Τατάρ.  

Πολύ περισσότερο ο Πρόεδρος δεν πρέπει να αποδεχθεί τη συμμετοχή του σε μια άτυπη Πενταμερή όπου η Τουρκία θα καθορίζει την ατζέντα των συνομιλιών αλλά να προχωρήσουμε σε Διεθνή Διάσκεψη όπως προνοεί και η σχετική απόφαση του ΟΗΕ. Σε αυτή την περίπτωση η Τουρκία δεν θα λαμβάνει μέρος ως εγγυήτρια δύναμη, αλλά ως η δύναμη που εισέβαλε και κατέχει την Κύπρο και η οποία επιτέλους θα πρέπει συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο.»
 

 
27357