Έλληνας: Με υπευθυνότητα, θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά

Τι λέει ο Πρόεδρος Συντονιστικής Επ. Σχολικών Εφορειών

Πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση, να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα για να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας.
 
Με αφορμή την πρώτη επιστροφή μαθητών στα θρανία, των τελειοφοίτων, ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι πρέπει όλοι να σεβαστούμε την απόφαση της Κυβέρνησης και «να προσπαθήσουμε για το καλύτερο», στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και προσωπικό των Σχολικών Εφορειών.
 
 «Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, να συμπεριφερθούμε όλοι υπεύθυνα για να στηρίξουμε αυτήν την πολιτική απόφαση και να τελειώσει αυτή η σχολική χρονιά με καλούς οιωνούς, χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα», συμπλήρωσε.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Ενδεικτικά ανέφερε πως στο μεγαλύτερο σχολείο της Κύπρου, το Λανίτειο, έχουν επιστρέψει σήμερα 106 από σύνολο 124 μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου, ποσοστό πέραν του 85%.
 
Εξέφρασε την εκτίμηση πως με τα μέτρα ασφάλειας που λήφθηκαν και την υπευθυνότητα, όλοι οι μαθητές θα επιστρέψουν σύντομα στα θρανία τους χωρίς ενδοιασμούς και επιφυλακτικότητα.
 
Συγκεκριμένα, υπενθύμισε πως οι χώροι έχουν απολυμανθεί, όπως χώροι διδασκαλίας, θρανία, καρέκλες και χώροι υγιεινής και πως αυτό θα γίνεται καθημερινά μετά το πέρας των μαθημάτων.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
«Επίσης οι υγειονομικοί επόπτες των μεγάλων σχολικών εφορειών επιβλέπουν το προσωπικό καθαριότητας, έτσι ώστε τα μέτρα και το πρωτόκολλο που μας έχει σταλεί να εφαρμοστεί, για να μην έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι το τέλος της χρονιάς», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Σχολικών Εφορειών.
 
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως είναι η ίδια η καθημερινότητα μας και οι πράξεις μας που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τα σχολεία μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
 
(ΚΥΠΕ/ Σταύρος Κονιώτης)