Γιώργος Θεοχαρίδης ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Επιβεβαίωση Brief για τον διορισμό του κ. Θεοχαρίδη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου διορίστηκε μετά τις σημερινές (15/9) αποφάσεις του Υπουργικού ο μέχρι πρότινος αντιπροέδρος της Επιτροπής, Γιώργος Θεοχαρίδης, όπως είχε αναφέρει και η Brief σε προηγούμενο της ρεπορτάζμετά τη λήξη της δεύτερης και τελευταίας θητείας της Προέδρου της, Δήμητρας Καλογήρου η οποία αποχώρησε στις 15 Σεπτεμβρίου.

>>> Δείτε εδώ όλους τους διορισμούς σε άλλα ΔΣ που αποφάσισε το Υπουργικό <<<

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην απόφαση του Υπουργικού, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου διορίζεται ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης για πενταετή θητεία από τις 15/09/21 μέχρι τις 14/09/2026

Αντιπρόεδρος διορίστηκε ο κ. Γεώργιος Καρατζιάς μέχρι τις 22/07/2025, ενώ σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τα υπόλοιπα μέλη μένουν ως είχαν.

Ποιος είναι ο Γιώργος Θεοχαρίδης

tgrfeswfesf

Ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης διορίστηκε ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου τον Ιούλιο 2020. Ως Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο  Cyprus International Institute of Management (CIIM) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (MSc in Financial Services) από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2020, διαθέτει εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα. 

Προτού αναλάβει καθήκοντα στο CIIM, εργαζόταν ως Επίκουρος Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan της Νότιας Κορέας από το 2006 μέχρι το 2010. Το 2006 έχει εργαστεί και ως International Faculty Fellow στο Sloan School of Management του Massachusetts Institute of Technology (MIT). Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC),  μέλος του μεταβατικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Cyprus Blockchain Technologies Ltd και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Κουβέιτ. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής από τον Ιούλιο 2016 μέχρι τον Ιούλιο 2020, μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Κυπριακού Oργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), καθώς και μη-εκτελεστικό μέλος σε συμβούλια εταιρειών/οργανισμών στον τομέα των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών. 

Είναι συνδεδεμένο μέλος του Chartered Institute for Securities & Investment (CISI), καθώς επίσης και Επιστημονικός Συνεργάτης στο UCL Centre for Blockchain Technologies (UCL CBT). Ο Δρ. Θεοχαρίδης κατέχει πτυχίο Ηλεκτρολογικής & Ηλεκτρονικής Μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Manchester (U.M.I.S.T.), MBA από το Πανεπιστήμιο του San Diego στην Καλιφόρνια και διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

 
25064