Η προσπάθεια παγίδευσης Τζιοβάνι, Συλλούρη, Πιττάτζη σε βίντεο

Tο νέο βίντεο του Al Jazeera στο οποίο γίνεται προσπάθεια παγίδευσης των Συλλούρη, Τζιοβάνι και Πιττάτζη

Με τη δημοσιοποίηση νέου βίντεο προχώρησε το καταριανών συμφερόντων Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Al Jazeera το οποίο την Κυριακή είχε προαναγγείλει μέσω Τwitter δεύτερο γύρο αποκαλύψεων για το θέμα των Χρυσών Διαβατηρίων της Κύπρου.

>>>ΝΕΟΤΕΡΟ: Ανδρέας Πιττάτζης - Ηχογραφούσε το Al Jazeera - δημοσιεύει ηχητικό<<<

«Πήγαμε υπό κάλυψη για να ξεσκεπάσουμε πως ένας εγκληματίας μπορεί να αποκτήσει Ευρωπαϊκό Διαβατήριο. Περιλαμβάνει μια εναλλακτική, ανεπίσημη, διαδρομή μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, η οποία φέρει υψηλότερη τιμή», είναι η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο του Al Jazeera στην ανάρτηση του στο Twitter. 

Στο βίντεο που θα δείτε πιο κάτω διάρκειας περίπου μίας ώρας, περιλαμβάνονται διάλογοι (σ.σ. με Ανδρέα Πιττάτζη, δικηγόρο, Χριστάκη Τζιοβάνη, βουλευτή του ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη και άλλους) οι οποίοι βιντεοσκοπήθηκαν με κρυφές κάμερες από άτομα του Al Jazeera τα οποία ανέφεραν κατά την επίσκεψη τους στην Κύπρο και στις συναντήσεις, πως εκπροσωπούν επενδυτή ο οποίος καταδικάστηκε στη χώρα του. 

Να σημειώσουμε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 26/10/19, ενώ στις 29/10/19 ο πράκτορας καταγγέλθηκε στις κυπριακές αρχές από τον δικηγόρο του κ. Τζιοβάνι μετά από παρότρυνση του Προέδρου της Βουλής.

Η καταγγελία αφορούσε ότι ο συγκεκριμένος ενεργούσε εκ μέρους απατεώνα με ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος ή άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι τοποθετήσεις τους

Να υπενθυμίσουμε πως τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, όσο και ο Όμιλος Giovani, αλλά και ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης προχώρησαν με ανακοινώσεις πριν την δημοσιοποιήση του βίντεο.  

 
27644