Να μηδενιστούν για 14 μέρες τα κρούσματα στην ε/κ πλευρά και μετά ν’ ανοίξουν τα οδοφράγματα, λέει ο Πιλλί

Στην ε/κ πλευρά η πανδημία συνεχίζεται και εάν αυτό συμβαίνει μέχρι τις 8 Ιουνίου, τα οδοφράγματα δεν θα ανοίξουν, δήλωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας ότι σκέφτονται την υγεία του «λαού» και εάν η κατάσταση στην ε/κ πλευρά είναι όπως σήμερα, «δεν είμαστε υπέρ της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων. Εάν στην ε/κ πλευρά μηδενιστούν τα κρούσματα, όπως σε εμάς, και περάσουν 14 ημέρες, τότε θα τα ανοίξουμε».
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί προέβη σε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή στον «Μπαϊράκ» όπου ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα. Πρέπει και στις δύο κοινότητες να υπάρχει ένα κοινό σημείο, μια κοινή κατάσταση, πρόσθεσε.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Ερωτηθείς για το πότε θα αρχίσουν οι πτήσεις, ο κ. Πιλλί είπε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Όταν ξεκαθαρίσει, συνέχισε, θα θέσουν και τις προϋποθέσεις γι’ αυτό. Σημείωσε ωστόσο ότι όσοι «πολίτες» του ψευδοκράτους έρχονται από τον Ιούνιο στα κατεχόμενα θα είναι υποχρεωτικό να τηρούν την καραντίνα των 14 ημερών (σπίτι τους).
 
Ο κ. Πιλλί μίλησε για επιτυχία που ανήκει σε όλους, το γεγονός ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα ήταν τόσο λίγα και σημείωσε ότι εδώ και 39 ημέρες δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα. Συνέστησε όμως την χρήση μάσκας, την τήρηση της κοινωνικής απόστασης και των κανόνων υγιεινής.
 
Ανέφερε επίσης πως θα δώσουν σημασία στο να ενδυναμώσουν τις υποδομές ώστε να έχουν καλύτερες υπηρεσίες όταν χρειαστεί για τυχόν κρούσματα, προσθέτοντας ότι στη συμφωνία Τουρκίας – ψευδοκράτους που υπογράφθηκε χθες, περιλαμβάνεται η προετοιμασία των σχεδίων και ο θεμέλιος λίθος για ένα νέα γενικό νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, 500 κλινών. Μέχρι να ολοκληρωθεί το καινούργιο, είπε, θα ενδυναμώσουν σε τεχνικό επίπεδο το υφιστάμενο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία.
 
(ΚΥΠΕ)

 
10928
Thumbnail

«Ευθύνη και χρέος της συντεταγμένης πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβούν άλλες τέτοιες τραγωδίες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ για την συμπλήρωση 9 χρόνων από την έκρηξη στο Μαρί.

ad1mobile

Όπως αναφέρει, «με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από την τραγωδία στο Μαρί, το ΑΚΕΛ τιμά τη μνήμη των δεκατριών ανδρών της Εθνικής Φρουράς, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, που έχασαν τη ζωή τους στην ώρα του καθήκοντος κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση ‘Ευάγγελος Φλωράκης’». 

ad2mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Η τραγωδία στο Μαρί, σημειώνει, υπενθυμίζει την ανάγκη για διαρκή εγρήγορση της Πολιτείας, της κρατικής μηχανής, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας σε θέματα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών και των στελεχών στα σώματα ασφαλείας. 

«Ευθύνη και χρέος της συντεταγμένης πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβούν άλλες τέτοιες τραγωδίες», καταλήγει το ΑΚΕΛ.
 

article 1