ΚΕ σε ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ είναι αποφασισμένος να πατάξει την διαφθορά

To AKEΛ θέλει να αποσείσει τις ευθύνες από τους ώμους του για το βίντεο του Al Jazeera, λέει ο Εκπρόσωπος

Στόχος της επικοινωνιακής πολιτικής του ΑΚΕΛ πλέον δεν είναι άλλος από το να αποσείσει τις ευθύνες από τους ώμους του για το ντροπιαστικό βίντεο του Al Jazeera που καταδεικνύει με εικόνα και ήχο κύκλωμα καταχραστών του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος με αρχηγό, όπως παρουσιάζεται, Βουλευτή, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και χορηγό του κόμματος τους, δηλώνει ο ΚΕ Κυριάκος Κούσιος.

Σε γραπτή απάντηση στα όσα σήμερα το ΑΚΕΛ αναφέρει για την διαφθορά και κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ΚΕ αναφέρει πως ο Πρόεδρος ήταν και παραμένει απολύτως αποφασισμένος να πατάξει τα όποια φαινόμενα διαφθοράς.

Προσθέτει ότι το ΑΚΕΛ παραβλέπει και δεν αναγνωρίζει ότι κατά τα τελευταία 7,5 και πλέον χρόνια διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, όπως και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιστοποιεί, για πρώτη φορά 37 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, ανάμεσα τους πρώην Υπουργοί, πρώην Βουλευτές, πρώην Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι ή κομματικά στελέχη, καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν σε 26 διαφορετικές υποθέσεις παράβασης καθήκοντος και διαφθοράς.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενίσχυση του θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου με στόχο την πάταξη της διαφθοράς είναι δεδομένη, προσθέτει, εξ’ ου και οι συσκέψεις που παρακάθισε με θεσμικούς φορείς και οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας των πολιτών.  

«Στους καθημερινούς ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ πως η Κυβέρνηση τάχα έστησε «βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων», υπενθυμίζουμε στο ΑΚΕΛ ότι το Επενδυτικό Πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή, για πρώτη φορά το 2007, και μετά τη χρεοκοπία στην οποία οδήγησε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ τη χώρα το Πρόγραμμα αξιοποιήθηκε περαιτέρω από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη με στόχο την ταχύτερη έξοδο από το Μνημόνιο, την επανεκκίνηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, και την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές», αναφέρει ο κ. Κούσιος.

Από το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, ακόμα και με τις αδυναμίες που παρατηρήθηκαν, «οι οποίες έτυχαν εκμετάλλευσης από κάποιους επιτήδειους», αναφέρει ο ΚΕ, επωφελήθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι και μειώθηκε κάθετα η ανεργία.

Παραπέμπει δε το ΑΚΕΛ στον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, των επιχειρήσεων λιανικού και χονδρικού εμπορίου που επωφελήθηκαν τα μέγιστα από το Πρόγραμμα, των επιχειρήσεων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, της οικοδομικής βιομηχανίας, της προσφοράς υπηρεσιών, της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και του τομέα της εκπαίδευσης.
   
«Υπενθυμίζεται στο ΑΚΕΛ ότι με πρόταση της Κυβέρνησης, ο καθ’ ύλην αρμόδιος θεσμός, ο Γενικός Εισαγγελέας, διόρισε ερευνητική επιτροπή αποτελούμενη από ανεξάρτητες, καταξιωμένες προσωπικότητες, η οποία θα εξετάσει το σύνολο των πολιτογραφήσεων που έγιναν από το 2007 μέχρι το 2020. Συνεπώς, ας αναμένει το ΑΚΕΛ το πόρισμα της συγκεκριμένης Επιτροπής και ας μην προσπαθεί να το προκαταλάβει έχοντας στον νου πολιτικές σκοπιμότητες», αναφέρει.

Ο Εκπρόσωπος καταλογίζει στο ΑΚΕΛ προσπάθεια «από την επομένη των εκλογών να υποσκάψει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μειώσει το ηθικό του ανάστημα επικαλούμενο κάθε μέρα δήθεν σκάνδαλα για τα οποία τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και το πρώην δικηγορικό του γραφείο», αναφέροντας ότι αυτά ερευνήθηκαν εξονυχιστικά από τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Ελεγκτή, τη ΜΟΚΑΣ σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες πέντε ξένων χωρών, τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και τη Moneyval, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε μεμπτό.

Προσθέτει ότι το μόνο που το ΑΚΕΛ πετυχαίνει «είναι να εκθέτει αυτούς που μετέρχονται τέτοιες μεθόδους».

«Αν κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει στον λαό είναι το ΑΚΕΛ διότι με εικόνα και ήχο και αποφάσεις δικαστηρίων ενέχεται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα που βίωσε τα τελευταία χρόνια ο τόπος», αναφέρει.

Ο ΚΕ αναφέρει πως εάν  πραγματικά το ΑΚΕΛ εννοεί ότι θέλει τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, ας ψηφίσει τα κυβερνητικά νομοσχέδια που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων «και ας σταματήσει την καθημερινή υπόσκαψη του Προέδρου της Δημοκρατίας για να πετύχει τον στόχο που έθεσε από την επομένη των προεδρικών εκλογών με ομολογία του Γενικού του Γραμματέα, δηλαδή να ρίξει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη από την εξουσία».

«Ας συνδράμει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την πάταξη της διαφθοράς στον τόπο μας και να συμπαραταχθεί πρακτικά και ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια, αντί να ασκεί μικροκομματικές πολιτικές. Δίδεται στο ΑΚΕΛ η ευκαιρία και η δυνατότητα να αποδείξει τις πραγματικές του προθέσεις», καταλήγει.

(ΚΥΠΕ)

 
27719