Κούσιος: Ο ΠτΔ περιμένει εδώ και 8 μήνες ερωτήσεις από τη Βουλή

Τι απαντά το Προεδρικό σχετικά με τις διακοπές και τα ταξίδια του Προέδρου Αναστασιάδη / Τι λέει σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και η Κυβέρνηση θα παραμείνουν προσηλωμένοι στη δημιουργία κλίματος ενότητας ενόψει σοβαρών εξελίξεων στο εθνικό μας θέμα, της αντιμετώπισης της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της, και δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της όξυνσης της τοξικότητας που επιθυμούν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, με τις σημερινές (5/2) ανακοινώσεις τους για τις ιδιωτικές διακοπές του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις απαράδεκτες και ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπολύουν», τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Διαβάστε εδώ τι είχε προηγηθεί με ανακοινώσεις ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ:

Όπως σημειώνει, «δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την προεκλογική τακτική και τον λαϊκισμό που επέλεξαν για να διεξάγουν την εκστρατεία τους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, «έχει διαμηνύσει δια επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 10 Ιουνίου 2020 και δια δηλώσεως του στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ότι είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερωτηματολόγιο θελήσουν να του υποβάλουν, και θα το πράξει ούτως ή άλλως διότι δεν έκρυψε τίποτα και τίποτα δεν έχει να κρύψει».

«Πληροφοριακά, μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσταλεί οποιοδήποτε ερωτηματολόγιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημειώνει.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει τίποτα να αποκρύψει είτε από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής είτε από την Ερευνητική Επιτροπή είτε από τον κυπριακό λαό», κατέληξε.
 

 
25618